PODIGNUTA KAZNENA PRIJAVA

Sve je počelo prodajom nekretnine na Krku: Slovenac (45) oštetio Hrvatsku za više od milijun kuna!

Foto: Pixsell

Podnijeta je kaznena prijava zbog počinjenja četiri kaznena djela utaja poreza ili carine

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s djelatnicima Porezne uprave Rijeci proveli su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim slovenskim državljaninom, odgovornom osobom tvrtke sa sjedištem na području Primorsko-goranske županije, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je spomenuti 45-godišnjak  izbjegavanjem plaćanja poreznih obveza (poreza na dodanu vrijednost, poreza na dobit i poreza na dohodak),  oštetio Državni proračun RH za više od 1,2 milijuna kuna.

Naime, sumnja se da je 2013. godine u poreznoj prijavi netočno i nepotpuno iskazao podatke o prodaji nekretnine na području otoka Krka,  podatke o ostvarenim prihodima i rashodima od prodaje zemljišta i druge robe te zaprimio fiktivni račun za uslugu od vlasnički i upravljački povezanog društva iz druge države, a za koju nije mogao dokazati da je stvarno obavljena.

Isto tako, u poreznoj prijavi za 2015. godinu iskazao je rashode poslovanja u većem iznosu te nije otpisao obveze prema stranom vjerovniku koji je prestao postojati. Osim toga,  od 2012. do 2015. godinu s računa tvrtke sebi je isplaćivao drugi dohodak, a na koji nije obračunao i uplatio potrebna porezna davanja.

Po završetku kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog 45-godišnjeg slovenskog državljanina, nadležnom državnom odvjetništvu je podnijeta kaznena prijava zbog počinjenja četiri kaznena djela utaja poreza ili carine.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views