SVE „SOFISICIRANIJE“: U Rijeci raskrinkani mladi preprodavači droge koji su se u „poslovanju“ služili „darknetom“!

Kriminalističko istraživanje obavlja se zbog dvoje hrvatskih državljana u dobi od 22 i 23 godine zbog sumnje da su počinili kaznena djela iz domene zlouporabe droga

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana u dobi od 22 i 23 godine zbog sumnje da su počinili kaznena djela iz domene zlouporabe droga.

Policija je jučer u širem središtu Rijeke zatekla 22-godišnjakinju s 20 grama amfetamina i 8,1 gram marihuane, pakiranih u dvije poštanske pošiljke.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem u sklopu kojeg je obavljena pretraga doma i drugih prostorija osumnjičenih na području Rijeke pronađena je i oduzeta digitalna vaga i drugi predmeti koji se dovode u vezu s ovim kaznenim djelima.

Isto tako, policija je tijekom kriminalističkog istraživanja saznala kako je osumnjičeni 23-godišnjak od 2015. do prosinca 2016. godine u petnaestak navrata putem tzv. darkneta, u namjeri daljnje prodaje naručivao drogu. Prema dosadašnjim saznanjima sveukupno je nabavio oko 100 grama amfetamina, 100 grama marihuane, pet markica droge LSD te 15 komada droge MDMA tzv. ecstasy.

Po završetku kriminalističkog istraživanja oboje su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama te predani pritvorskom nadzorniku.

Obzirom na pojavnost ovakve nabavke droga policija kontinuirano nadzire sav promet droga te poduzima odgovarajuće mjere u cilju pronalaska počinitelja te suzbijanja ponude i potražnje svih vrsta droga na ilegalnom tržištu, priopćili su iz PU primorsko-goranske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari