VELIK UTJECAJ NA DRUGE

SVE ZBOG PIZZE: Zloglasnog zatvorenika premjestili u drugi zatvor; Sumnja se da je vođa pobune!

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Kako je procijenjeno da Majstorović ima jak utjecaj na ostale zatvorenike, uprava smatra kako bi njegov premještaj doveo do smirenja sigurnosnog stanja.

Iz Zatvora u Splitu u Šibenik je premješten 35-godišnji Điđi, odnosno Dean Majstorović, optužen kao šef jedne od zločinačkih organizacija iz Splita.

Naime, uprava splitskog zatvora pobojala se da bi Majstorović mogao pokrenuti pobunu i štrajk glađu jer su odbijeni zahtjevi istražnih zatvorenika za dostavom pizze u ćelije.

To je formalan razlog naveden u zahtjevu za premještajem koji je dostavljen Županijskom sudu u Splitu. Osim smirivanja sigurnosne situacije, Slobodna Dalmacija piše kako je u ćeliji u kojoj je boravio Majstorović prilikom racije nađen i mobitel. To je još jedan dodatni razlog discipliniranja tog istražnog zatvorenika.

Sudac Županijskog suda u Splitu, koji je zadužen za za predmet protiv Majstorovića i ostalih, Dinko Mešin kaže kako je od njega zatražena suglasnost za premještaj te kako ju je i dao.

Kao razlog premještaja je navedena procjena da je Dean Majstorović jedan od organizatora peticije i štrajka glađu kojim se trebao izvršiti pritisak na zatvorsku upravu, pogotovo upraviteljicu Anu Svalinu oko poboljšanja uvjeta u istražnom zatvoru. Posebno se ističe mogućnost dostave pizze u ćeliju.

Kako je procijenjeno da Majstorović ima jak utjecaj na ostale zatvorenike, uprava zatvora smatra kako bi njegov premještaj van Bilica doveo do smirenja sigurnosnog stanja.

Prigovori nisu od jučer

Zatvorenici u Splitu imaju pravo naručiti hranu iz vana, ali prigovori na dostavu nisu od jučer. Iako u drugim zatvorima i kaznionicama jela po narudžbi se naručuju iz zatvorske kuhinje te to pravo koriste istražni zatvorenici koji imaju dovoljno novca na zatvorskom računu, istražni zatvorenici iz Splita, vanjske obroke dobivaju isključivo iz jednog solinskog restorana.

Na Bilicama ne žele nove probleme jer su u ožujku prošle godine imali štrajk glađu koji su uspješno ugušili raseljavanjem kolovođa od kojih su tada neki smješteni u Gospiću, a neki u Remetincu. Sada su ponovno primijetili istu stvar te su bez puno razmišljanja Majstorovića premjestili, budući da je već bio organizator pobuna.

U vrijeme kada se Dean Majstorović zvao Dejan Martedić osuđen je na tri godine i dva mjeseca zatvora zbog dilanja speeda i heroina.

Dok je čekao suđenje s nekoliko pritvorenika je u veljači 2006. godine  blokirao vrata ćelije metalnim ormarima pa pravosudni policajci par sati nisu mogli ući. Ponovno je uhićen krajem 2008. godine kao član skupine na čijem čelu je bio Šćepo Bošković iz BiH, a prodavali su marihuanu po Splitu, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari