PRODAJA IPHONE-A

Tako mlad! Već s 18 godina krenuo u varanje putem interneta. Pogledajte što je napravio ‘kupcu’

Foto: Ilustracija (Riportal.hr)

Osumnjičeni 18-godišnjak je kazneno prijavljen za počinjenje prijevare mjerodavnom državnom odvjetništvu, izvijestila je policija.

Podnošenjem kaznene prijave protiv 18-godišnjeg hrvatskog državljanina dovršeno je kriminalističko istraživanje koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Opatije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

Sumnjiči se da je u rujnu prošle 2022. godine na jednoj od društvenih mreža oglasio povoljnu prodaju mobitela marke iPhone na koji se javio 18-godišnji hrvatski državljanin. Dogovorili su putem poruka da mu kupac putem aplikacije uplati 1800 kuna, odnosno 240 eura. Iako je kupac uplatio dogovoreni novčani iznos, osumnjičenik mobitel nije dostavio, a s kupcem je prestao komunicirati.

Osumnjičenik je ovaj tjedan pronađen na širem području Zagreba i priveden na kriminalističko istraživanje te po završetku kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Ova vrsta prijevare je sve učestalija budući se mnogi građani odlučuju na kupoprodaju različitih predmeta putem društvenih mreža. Stoga još jednom upozoravamo građane da budu vrlo oprezni i prije uplata provjere identitet osoba s kojima komuniciraju te ne plaćaju račune putem internetskih aplikacija već kod isporuke robe. Osobito naglašavamo da se pri tome ne dijele osobni podaci ili brojevi bankovne kartice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari