DRUGA OSOBA NIJE OZLIJEĐENA

Talačka kriza u Čavlima okončana smrću naoružanog muškarca

Ilustracija (fotografija ne prikazuje događaj opisan u tekstu). Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

‘Radi zaštite žrtve te moguće sekundarne viktimizacije, više informacija o navedenom događaju ne možemo pružiti’, poručili su iz policije

Jučer, 11. travnja u večernjim satima policija je zaprimila dojavu o muškarcu pod utjecajem alkohola koji je moguće naoružan i koji se zatvorio u jednu od prostorija kuće na širem području Čavli.

Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici II. policijske postaje Rijeka, kao i policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije i policijski pregovarač.

“Utvrđeno je da je riječ o hrvatskom državljaninu koji je prethodno ispalio nekoliko hitaca ispred kuće, nakon čega se zatvorio unutar kuće. Također je utvrđeno da se u kući nalazi još jedna osoba (član obitelji muškarca), koja je zatvorena u drugoj prostoriji, dalje od njega.

Unatoč višekratnim nastojanjima policijskog pregovarača da s njim uspostavi telefonski kontakt kako bi izišao iz kuće i predao se policiji, muškarac se nije odazivao.

Nakon što su iscrpili sve mogućnosti, po ulasku u kuću policijski su službenici zatekli ozlijeđenog muškarca, sa ustrijelnom ranom. Iako mu je pružena prva pomoć i od specijalne policije i djelatnika hitne medicinske pomoći, nedugo zatim liječnica je konstatirala njegovu smrt. Tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku radi mrtvozorničke obdukcije.

Druga osoba, koja se za vrijeme ovog događaja nalazila zatvorena u jednoj od prostorija kuće, nije ozlijeđena.”, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Na mjestu događaja obavljen je očevid te je utvrđeno kako si je muškarac oduzeo život, a uz ostalo je izuzet i pištolj za koji je utvrđeno da ga je nelegalno posjedovao.

“Radi zaštite žrtve te moguće sekundarne viktimizacije, više informacija o navedenom događaju ne možemo pružiti. Policijski službenici nastavljaju s prikupljanjem svih korisnih saznanja kako bi se rasvijetlio motiv i druge okolnosti ovog događaja te će o svim saznanjima izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.”, zaključili su iz policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari