NIJE DOBRO...

Talijan se previše opustio na godišnjem? Vozio Rijekom s 2,4 promila i zaradio veliku kaznu

Foto: Riportal

Protiv 28-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog, a jučer je i doveden nadležnom sucu za prekršaje koji mu je izrekao novčanu kaznu od 15 000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane korištenja strane vozačke dozvole na području RH

Proteklog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu te su pri tome evidentirana 234 prometna prekršaja.

Od tog broja, 50 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine, 35 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 16 je prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Osim navedenih, zabilježena su i četiri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, ali i dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te 119 ostalih prekršaja.

VIDEO DANA:

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 80 alkotestiranih vozača, 16 ih je bilo pod utjecajem alkohola, a  najveća koncentracija od 2,39 g/kg evidentirana je u Rijeci, 28-godišnjem talijanskom državljaninu.

Riječ je o vozaču kojega su policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka  zaustavili u nedjelju, 3. srpnja oko 3 sata, u Demetrovoj ulici gdje je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom marke Opel, riječkih registracijskih oznaka.

Odmah je izdvojen iz prometa te kako ne bi nastavio činjenje prekršaja priveden u službene policijske prostorije. Završetkom postupanja protiv njega je podnesen optužni prijedlog, a jučer je i doveden nadležnom sucu za prekršaje koji je protiv počinitelja donio nepravomoćnu presudu. Sudac mu je zbog počinjenog prekršaja izrekao novčanu kaznu od 15 000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane korištenja strane vozačke dozvole na području RH u trajanju od mjesec dana.

Ostale koncentracije alkohola su u rasponu od 0,51 do 1,0 g/kg zabilježene kod deset vozača, dok su po tri vozača evidentirana s koncentracijom 1,01 do 1,50 g/kg i s 1,51 g/kg i više.

Pozivamo i ovim putem vozače na oprez u prometu, kao i dosljedno poštivanje prometnih propisa, kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama, stoji u priopćenju policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari