BIT ĆE PAPRENA KAZNA

Audijem vozio autocestom gotovo 200 km/h gdje je ograničenje 110 km/h

Foto: Screenshot

Proteklog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu te su pri tome evidentirana 234 prometna prekršaja.

Od tog broja, 50 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine, 35 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 16 je prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Osim navedenih, zabilježena su i četiri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, ali i dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te 119 ostalih prekršaja.

Najveća brzina od 196 km/h evidentirana je u subotu, 2. srpnja na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kod čvora Vrbovsko. U 20.54 sati radarskim uređajem očitana je navedena brzina kada je osobno vozilo marke Audi, gospićkih registracijskih oznaka, kretalo u se smjeru Zagreba na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h.

VIDEO DANA:

U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa   potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirano je i 38 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe teže, a deset ih je lakše ozlijeđeno.

Pozivamo i ovim putem vozače na oprez u prometu, kao i dosljedno poštivanje prometnih propisa, kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama, stoji u priopćenju policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari