ISTRAGA U TIJEKU

Tijelo male Danke traže na čak pet novih lokacija – Otkriveni novi detalji monstruoznog zločina!

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Prema našim saznanjima, počinitelji su premjestili tijelo, no sve će se utvrditi tijekom istrage, kazao je državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova Željko Brkić, prenosi Net.hr.

Srpska policija danima pretražuje razne lokacije u potrazi za tijelom Danke Ilić (2). Tako je i danas. Sada pretražuju još pet novih lokacija. Pretraživali su i selo Zlot iz kojeg je jedan od osumnničenih za ubojstvo Danke. Policija je pretražila njegova dva imanja, isušena je i septička jama, ali tijelo još uvijek nije pronađeno, javlja Telegraf.

Državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova Srbije Željko Brkić rekao je u emisiji “Dobro jutro Srbijo” da više od 1500 policajaca, u suradnji s više od 1000 građana iz različitih službi, doprinosi pronalasku ubijene Danke Ilić. Tijekom gostovanja na Happy televiziji apelirao je na sve medije i aktere u javnom prostoru da se suzdrže od bilo kakvih neprovjerenih i nepotvrđenih informacija o ovom monstruoznom zločinu.

“Dosta je raznih medijskih nagađanja na društvenim mrežama i raznih verzija samog zločina. 4. travnja bili smo suočeni s činjenicom da dijete nije živo, tada su nam sve lađe potonule. Tada smo obavijestili javnost. Od 26. ožujka do 4. travnja dolazile su razne informacije o ovom događaju, bilo je puno aktera u javnom prostoru. Mi kao MUP smo od 26. ožujka do 4. travnja izdali ukupno devet priopćenja. Morali smo upoznati javnost s činjenicama, vodeći računa da ni na koji način ne dovedemo istragu i njezin ishod u pitanje. S te strane nismo mogli niti demantirati niti potvrditi nagađanja koja su se pojavila u medijima, jer bismo na taj način kompromitirali istragu.

Ako nešto potvrdite, onda ste potencijalnog osumnjičenika uvjerili da je policija na krivom putu ili da je na dobrom putu. Za sve ovo vrijeme od trenutka prijave nestanka preko 1500 policajaca činilo je sve da se dijete pronađe. U okolini Banjskog polja pregledano je više od 10 hektara zemljišta. Sva sredstva su uključena. Kao profesionalci nismo smjeli dopustiti kompromitaciju događaja i zato smo 4. travnja na konferenciji za novinare koju je održao ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić javnosti prezentirali detaljne podatke o samom događaju”, rekao je Brkić. Zamolio je sve sudionike u javnom prostoru da se vode isključivo priopćenja MUP-a.

Na pitanje kako je moguće da su počinitelji zločina koji su priznali ubojstvo odjednom zaboravili gdje su prenijeli tijelo, Brkić je odgovorio. “Želim naglasiti da neumorni rad naših ljudi neće stati. Intenzivno se radi, pretražuju Lazarev kanjon, koji je vrlo teško pristupačan teren, i riskiraju svoje živote. Prema našim saznanjima, počinitelji su premjestili tijelo, no sve će se utvrditi tijekom istrage”, kazao je i dodao da već postoji dovoljno dokaza koji ih izravno povezuju s ovim gnjusnim zločinom.

“Sama činjenica da nema tijela je priča iz romana. Imamo izravne veze koje ih povezuju s kriminalom. Ovo ni u kojem slučaju ne može biti obično ubojstvo, ovo je teško ubojstvo i za to je predviđena kazna doživotnog zatvora. Tko im je pomogao, kako su premjestili tijelo, okolnosti, sve će se to utvrditi. Na sva pitanja koja budu intrigirala javnost bit će odgovoreno – rekao je Brkić.

Podsjetimo, Danka se na trenutak udaljila od majke koja je davala vode starijem djetetu. Deset dana trajala je potraga u koju se uključio i Interpol da bi se prije pet dana otkrila šokantna vijest. Dvojica radnika Vodovoda udarila su je automobilom brzo nakon nestanka. Dok je Dankin otac panično tražio kćer, zaustavio je dvojicu u automobilu i pitao ih jesu li je vidjeli. Rekli su. “Ne”… Djevojčica je bila u autu. U tom trenutku bila je još živa. Dvojac ju je zakopao na deponiju. Tamo su se pijani i posvađali, a nakon toga jedan od njih vratio se i premjestio tijelo.

Policajci vjeruju da je automobil vozio J. S. (50), a suvozač D. D. (50) na kraju je presudio djevojčici. D. D. je priznao ubojstvo, a J.S. se brani šutnjom. Brat i otac od D. D. su privedeni na ispitivanje. Brat D. D. (40) nenadano je preminuo u pritvoru u nedjelju. Na saslušanje je privedena i majka osumnjičenika D. D. Rekla je kako je policija zaplijenila svu odjeću i noževe, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari