TJEDAN U PROMETU: U nesrećama na županijskim prometnicama gotovo miijun kuna štete

Foto: Ilustracija (Facebook/I.C. Kalanj)

Proteklog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 62 prometne nesreće, od kojih su tri bile teže, a 59 lakših

U ovim nesrećama tri su osobe teže, a 13 je osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 873.800 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovalo je jedan pješaka, dva strana državljanina, ali i šest alkoholiziranih vozača.

Alkotestirana su 404v ozača, od kojih je kod njih 36 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod jednog do 0,50 g/kg, a jedan je vozač odbio provjeru alkoholiziranosti. Od alkoholiziranih vozača najviše, njih 21 je bilo u dobi iznad 35. godine života, 11 ih je bilo u dobi između 25. i 35. godine života, a šest ih je bilo u dobi između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,24 g/kg izmjerena je 54-godišnjem vozaču VW Passata, ogulinskih registracijskih oznaka, koji je zaustavljen 30. siječnja oko 23 sata na području Moravica.

Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama zadržan je u službenim prostorijama policije te je protiv njega podnijet optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views