VANDALI PONOVNO NAPADAJU Oštećena glazbena ograda u Parku Mlaka

Policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je tijekom proteklog vikenda u parku u Krešimirovoj ulici u Rijeci oštetio glazbenu ogradu

Prema dosad utvrđenom, oštećeni su dijelovi ograde čime je počinitelj materijalno oštetio jedinicu lokalne samouprave.

U istom razdoblju je i na Podmurvicama u Rijeci evidentirano oštećenje tobogana te drugih predmeta u parku odgojno-obrazovne ustanove.

Sveukupna materijalna šteta utvrdit će se naknadno, a u tijeku su sve mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja oštećenja navedenih predmeta.

Policiji bi posao trebao biti olakšan i činjenicom da je u Parku postavljena i nadzorna kamera te tabla upozorenja prvenstveno u želji da se pokušaju spriječiti ovakvi vandalski ispadi (kojih je već bilo!) odnosno da se lakše pronađu eventualni vandali.

Podsjetimo, u Parku Mlaka su krajem 2016. godine postavljene dvije edukativne sprave pod nazivom Glazbena ograda i Zvučna zrcala s ciljem da se javna površina oplemeni interaktivnim znanstvenim i edukativnim sadržajima namijenjenim svim dobnim skupinama.

Nažalost, nedugo nakon postavljanja vandali su više navrata ošttili sprave te su, u konačnici, u potpunosti uništili Glazbenu ogradu potrgavši cijevi koje su bile njezin sastavni dio i bez kojih ta sprava gubi svoju svrhu.

Stoga je Grad Rijeka, u sklopu obnove parka, na toj lokaciji postavio i nadzornu kameru.

Glazbena ograda izvedena je na način da se lupkanjem melodijskih cijevi uzduž ovog eksponata može odsvirati određena melodija. Tako posjetitelj u hodu može odsvirati Odu radosti Ludwiga van Beethovena. Prikladna je za ranu glazbenu edukaciju i poticanje osjetilne percepcije osoba starije životne dobi, kao i osoba s posebnim potrebama.

„Park znanosti” je autorski projekt Luke Vevereca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari