TJEDNI REKORDER: Momak na Čavlima vozio „Fiat“ „mrtav pijan“, s čak 3.10 g/kg alkohola u organizmu!

Foto: Ilustracija

Tolika količina alkohola u organizmu karakterizira se „teškim pijanstvom“, pa je nejasno kako se 19-godišnji mladić u takvom stanju uopće domogao vozila odnosno odlučio na upravljanje istim

Na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se ukupno 57 prometnih nesreća, od kojih su dvije teže, a 55 su lakše nesreće.

U prometnim nesrećama je pet osoba teže ozlijeđeno, dvije lakše, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 398.500 kuna.

U nesrećama je sudjelovao jedan strani državljanin, četiri pješaka i sedam alkoholiziranih vozača. U nadzoru je alkotestirano 309 vozača, od kojih je kod 30 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.

Od spomenutih alkoholiziranih vozača, njih 14 je starosne dobi iznad 35 godina života, 12 vozača je starosne dobi od 25-35 godina, dok ih je devet u kategoriji starosne dobi od 18-25 godina života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je u subotu, 26. ožujka, 19-godišnjem vozaču osobnog vozila marke „Fiat“ kojega je policija zatekla u Čavlima, oko 2 sata, kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 3.10 g/kg.

Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, protiv njega je podnijet optužni prijedlog sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari