TJEDNI REKORDER U PIJANSTVU NA CESTI: U Novom upravljao neregistriranim mopedom s 2,49 promila alkohola u krvi

Foto: Ilustracija

 

Proteklog  tjedna  na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 99  prometnih nesreća, od kojih je osam bilo težih, a 91 lakša.

U prometnim nesrećama  jedna je osoba smrtno stradala. Riječ je o 28-godišnjem vozaču mopeda, koji je smrtno stradao u 7. kolovoza u prometnoj nesreći na raskrižju Zvonimirove i Ulica Vinka Benca u Rijeci.

U prometnim nesrećama sedam je osoba teže ozlijeđeno, 18 lakše, dok se materijalna šteta procjenjuje na oko 1.116.600 kuna.

U prometnim nesrećama su sudjelovala 34 strana državljana, ali i osam alkoholiziranih vozača. Alkotestirana su 344 vozača, od kojih je kod  61 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.  Od spomenutih  alkoholiziranih vozača, njih 24 u dobi su između 25 i 35 godina života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je u 6. kolovoza oko 23 sata u Novom Vinodolskom gdje je policija zatekla 40-godišnjaka koji je upravljao neregistriranim mopedom marke Tomos pri koncentraciji alkohola od  2,49 g/kg. Vozač je zadržan u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola, a zbog počinjenih prometnih prekršaja prijavljen je sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari