„ČUDNE“ KUNE “Snalažljivi“ Poljak neopreznom Talijanu u zamjenu za eure podvalio nevažeće novčanice

Crikvenička policija provela je kriminalističko istraživanje te kazneno prijavila 51-godišnjeg državljanina Poljske zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare.

Policija ga je zatekla 7. kolovoza na području Dramlja gdje je na prijevaru državljaninu Italije u zamjenu za eure dao nevažeće strane novčanice, a za koje je oštećeni mislio da je riječ o domaćoj valuti, odnosno kuni.

Policija također traga za nepoznatim muškarcem koji je tijekom 9. kolovoza na opatijskom području prevario državljanku Njemačke, kojoj je razmijenio eure za nevažeće strane novčanice, što je oštećena naknadno utvrdila te prijavila policiji.

Ukupna šteta nastala ovim kaznenim djelima je nekoliko tisuća kuna.

Policija poziva građane i turiste da novac mijenjaju u za to predviđenim novčarskim institucijama, ovlaštenim mjenjačnicama ili drugim mjestima gdje je to dozvoljeno. Bez obzira na moguće povoljan tečaj koji nude nepoznate osobe novac nemojte mijenjati na ulici ili na drugim mjestima gdje to nije niti uobičajeno niti dozvoljeno kako ne bi postali žrtvom prevaranata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari