PREVARIO I DRUGE

Tražio od župnika pozajmnicu da deblokira račun pa 1,7 mil. kn potrošio u kladionici

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podignulo je optužnicu, a muškarac se već nalazi u istražnom zatvoru zbog počinjena drugog kaznenog dijela

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podignulo je optužnicu protiv 32-godišnjeg muškarca jer je počinio kazneno djelo prevare, dvije prevare u gospodarskom poslovanju te zbog neisplate plaće.

Tereti ga se da je od studenog 2020. do srpnja 2021. godine u mjestima kraj Čakovca, u više navrata tražio od mjesnog župnika da mu posudi novac. Kako DORH navodi lažno je predočavao “kako mu je novac potreban za deblokadu računa u stranim bankama i kako će ga vratiti iako uopće nije imao namjeru vraćanja novca, ali mu je oštećenik povjerovao i predao više od 1.715.000,00 kuna koje je okrivljenik potrošio u kladionici i za druge osobne potrebe, a oštećeniku je vratio svega oko deset posto od posuđenog iznosa”, priopćili su iz DORH-a.

DORH je dodao kako se 32-godišnjem muškarcu na teret stavlja da je kao direktor dvaju trgovačkih društava od studenog 2019. nadalje, ugovorio s vlasnicom obrta pružanje knjigovodstvenih usluga za društva uz plaćanje mjesečne naknade te ishodio od nje da posudi novac jednom njegovom društvu, lažno predočavajući da će uredno plaćati usluge i vratiti novac iako nije imao takvu namjeru.

“Tereti ga se da nije plaćao obrtu račune za knjigovodstvene usluge niti je vratio posuđeni novac čime je svojim društvima pribavio protupravnu korist veću od 76.000,00 kuna”, objavio je DORH.

Dodaju i kako okrivljeni 32-godišnji muškarac sedmorici radnika svog trgovačkog društva nije isplatio plaće za lipanj i srpanj 2020. godine u iznosu većem od 54.000,00 kuna, niti im je dao obračune iznosa koje im je bio dužan platiti.

Muškarac se već nalazi u istražnom zatvoru zbog počinjena kaznenog dijela prevare, jer je u više navrata od 33-godišnjaka i 44-godišnjaka tražio da mu posude novac lažno im predočavajući kako mu je potreban za plaćanje provizija u stranim bankama u kojima ima položen novac i da će, nakon plaćanja provizija, podići i vratiti im posuđeni novac.

Sumnja se da nije imao namjeru vratiti im novac, kao i da je 33-godišnjaku, kao jamstvo povrata novca, predao prometnu dozvolu automobila za koji je neistinito tvrdio da njegovo vlasništvo te izdao nenaplative zadužnice svojeg trgovačkog društva. Oštećenici su mu povjerovali i predali mu ukupno više od 3.800.000,00 kuna koje je osumnjičenik potrošio u kladionici, za igre na sreću i druge osobne potrebe, a oštećenicima nije vratio ništa, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari