DUBROVAČKO PODRUČJE

Trojac namjestio prometnu nesreću kako bi dobili čak 290 tisuća kuna od osiguranja!

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Sve su unaprijed dogovorili

Trojica muškaraca s dubrovačkog područja pokušali su fingiranom prometnom nesrećom prevariti osiguravajuće društvo za 290 tisuća kuna, no policija ih je otkrila i kazneno prijavila za pokušaj prijevare.

Muškarcu u dobi od 36, 39 i 40 godina su 21. veljače, unaprijed dogovorenom namjerom i lažnim prikazivanjem činjenica, policiji prijavili prometnu nesreću s materijalnom štetom koja se dogodila u mjestu Mihanići u Konavlima.

U prijavi su naveli da su u nesreći sudjelovali 39-godišnjak kao vozač jednog osobnog vozila dubrovačkih registracija, a 40-godišnjak kao vozač drugog.

U policiji ističu kako su očevidom na mjestu događaja i istragom – temeljem analiza oštećenja na vozilima, definiranog položaja i strukture tragova na mjestu nesreće, zatečenog konačnog položaja vozila, analizom dinamičkih i kinematskih elemenata sudarnog procesa – utvrdili da oštećenja na vozilima nisu sukladna i nastala međusobnim sudarom te je zaključeno da je nesreća fingirana.

Utvrđeno je i da je 39-godišnjak na temelju lažnih podataka podnio odštetni zahtjev osiguravajućem društvu u iznosu od 290 tisuća kuna.

Analitičkom obradom podataka otkriveno je da je 36-godišnjak prije, za vrijeme i nakon navodnog sudara koordinirao kretanje oba vozača koji su se predstavili kao sudionici nesreće.

Protiv trojice osumnjičenih policija podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari