NEPRAVOMOĆNO

Gradonačelnik Crikvenice osuđen na pet mjeseci zatvora

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

USKOK je teretio gradonačelnika da je pogodovao tvrtki ‘Sando’ u vezi s poslovima javne i ukrasne rasvjete u Crikvenici

Damir Rukavina, gradonačelnik Crikvenice, je još 2012. optužen za zloporabu obavljanja dužnosti državne vlasti pogodovanjem u postupku javne nabave. Dnas je nepravomoćno osuđen na pet mjeseci zatvora – uvjetno na godinu dana.

Potvrdio je to Hini njegov branitelj Milenko Škrlec.Rekao je da Rukavina nije vlasnik tvrtke jer je vlasništvo prenio na drugi tvrtku. Stoga je najavio žalbu na presudu.

USKOK je Rukavinu teretio da je pogodovao tvrtki “Sando”. Tvrde da je Rukavina, kao gradonačelnik – nakon što je formalno prenio vlasništvo te tvrtke na drugu tvrtku – neposrednom pogodbom godine 2009. pogodovao u poslovima javne i ukrasne rasvjete u Crikvenici. Na taj način je tvrtki Sando ostvarila materijalnu korist.

Damir Rukavina je preuzeo dužnost gradonačelnika u lipnju 2009. Poslovi za koje je optužen sklopljeni su u srpnju i listopadu iste godine.

Prije pet godina na riječkom Županijskom sudu Rukavina je osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu. Vrhovni sud Republike Hrvatske je lani, nakon njegove žalbe, ukinuo presudu u osuđujućem dijelu i slučaj vratio na ponovno suđenje, prenosi RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari