SVI SPAŠENI

Turisti i bura: Čehe otpuhala na luftiću, Poljak nestao na SUP dasci!

Jaka bura koja je jučer pogodila jadransku obalu rezultirala je iznenadnim spašavanjem turista iz Poljske i Češke. Dvoje ljudi na zračnom madracu našlo se na južnoj strani otoka Pašmana nakon što ih je bura odnijela preko Pašmanskog kanala. Zahvaljujući brzoj reakciji spasilačkih timova, dvoje turista brzo su pronađeni i prevezeni na sigurno.

U isto vrijeme, nestanak Poljaka koji je krenuo na SUP dasci također je izazvao zabrinutost. Nakon intenzivne potrage koju su koordinirali djelatnici Lučkih kapetanija Senj i Karlobag, srećom, Poljak je samostalno isplivao na obalu u Metajni na otoku Pagu. Incident je podsjetnik na važnost opreza pri izlaženju na more u uvjetima jakih vjetrova poput bure.

Bura na Jadranu često može iznenaditi neoprezne turiste, a brza i koordinirana akcija spasilačkih službi ključna je za sigurnost svih koji uživaju u ljepotama hrvatske obale.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari