SVE JE IZGLEDALO DOBRO...

Tvrtka sa opatijskog područja ostala bez 14.300 eura! Evo kako su ih prevarili iz ‘talijanske tvrtke’

Ilustracija. Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Policija je zaprimila kaznenu prijavu o počinjenju kaznenog djela računalne prijevare.

Tvrtka sa sjedištem na širem opatijskom području zaprimila je e-mail tvrtke iz Italije – s kojom inače surađuju – u kojem je navedeno da su zbog poslovnih problema promijenili broj računa na koji im trebaju uplaćivati usluge te su poslali nove bankovne podatke.

“Krajem prosinca 2023. godine tvrtka je uplatila novac za naručene strojeve, no kada su ih ovaj tjedan trebali preuzeti, iz talijanske tvrtke su dobili informaciju da nije zaprimljena nikakva uplata. Shvativši da je riječ o prijevari, 41-godišnjak je kao odgovorna osoba tvrtke događaj prijavio policiji.”, izvijestili su iz Polivijske uprave primorsko-goranske.

Materijalno je oštećena tvrtka sa šireg opatijskog područja za oko 14300 eura.

Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, iz policije građanima savjetujuju da svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba, a posebno neka na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili podatke bankovnih kartica.

Postoji više vrsta internetskih prijevara o kojima se može saznati na poveznici https://policija.gov.hr/prevencija/racunalna-sigurnost/internet-prijevare/456.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari