U KLANI I KASTVU: Pronađena ručna bomba zaostala iz II. svjetskog rata i protupješačka vježbovna mina

Nakon dojave građana policijski službenici Protueksplozijskog odjela PU primorsko-goranske proteklih su dana preuzeli minsko-eksplozivna sredstva pronađena na području Kastva i Klane.

Riječ je o ručnoj bombi MK 47, zaostaloj iz II. svjetskog rata i protupješačkoj vježbovnoj mini, koje će biti uništene na siguran način i prema pravilima struke.

Policija još jednom podsjeća građane na akciju „Manje oružja, manje tragedija“ u sklopu koje mogu dragovoljno predati oružje, streljivo i druga eksplozivna sredstva bez bojazni od ikakvih sankcija. Ujedno upozoravaju da u slučaju dragovoljne predaje ili pronalaska, spomenute predmete ne donose sami kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. O namjeri predaje ili o pronalasku takvih predmeta potrebno je obavijestiti policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju kako bi ih preuzeli policijski službenici u civilu, koji će na mjesto preuzimanja doći u civilnoj odjeći i vozilu bez policijski oznaka.

Akcija „Manje oružja, manje tragedija“ traje od 2007. godine, a dodatne informacije mogu se dobiti putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari