DOMINO EFEKT...

U Matuljima pijani vozač-recidivist (40) umalo ubio motociklista (29), način na koji je došlo do toga je – nevjerojatan!

Ilustracija: Miranda Cikotić/Pixsell

Proteklog vikenda najveća koncentracija od 1,66 promila policija je na županijskim prometnicama evidentirala u Matuljima, 40-godišnjem hrvatskom državljaninu

Upravljajući pod utjecajem alkohola osobnim vozilom riječkih registracijskih oznaka, 40-godišnjak je jučer ujutro oko 4.10 izazvao prometnu nesreću na Kvarnerskoj cesti.

“Kako nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima na cesti, u jednom trenutku je izgubio nadzor nad vozilom i skrenuo u suprotni trak kolnika te vozilom udario u stup. Od jačine udarca stup elektronapona se srušio, a tada je naišao 29-godišnji vozač motocikla i zapeo za žice sa stupa i s vozilom pao na kolnik.

U nesreći je oboje vozača lakše ozlijeđeno, dok je 25-godišnji putnik na motociklu zadobio teže tjelesne ozljede.“, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Provjerom je utvrđeno kako je 40-godišnji vozač upravljao vozilom i s isteklom vozačkom dozvolom.

“Zbog izazivanja prometne nesreće pri utjecaju alkohola i drugih prekršaja, 40-godišnjak je sankcioniran u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama pa mu je optužnim prijedlogom predložena novčana kazna od 1480 eura i izricanje zaštitne mjere oduzimanje vozačke dozvole na rok od šest mjeseci.”, dodali su iz policije.

Inače, uz navedenu prometnu nesreću, tijekom vikenda je evidentirano još 29 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe teško, a sedam ih je lakše ozlijeđeno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari