U Novom Vinodolskom nestao moped Piaggio Typhoon 50

Višebojni moped marke Piaggio Typhoon 50, bez registarskih oznaka, otuđen je između 16. i 19. veljače na području Novog Vinodolskog

Kaznenim djelom krađe oštećena je 56-godišnja hrvatska državljanka kojoj je, za sada, nepoznati počinitelj otuđio moped.

Prema dosad utvrđenom, višebojni moped marke Piaggio Typhoon 50, bez registarskih oznaka, otuđen je između 16. i 19. veljače na području Novog Vinodolskog. Materijalna šteta cijeni se na oko 3 700 kuna.

Kako bi se smanjile mogućnosti počinjenja ove vrste kaznenih djela i nastanka materijalne štete, policija građanima preporuča sljedeće:

  • mopede i motocikle uvijek parkirajte na vidljivom mjestu,
    tijekom noći preporuča se ostaviti ih na mjestu koje je osvijetljeno te blizu stana ili kuće,
    garaže i druge prostore gdje se vozila odlažu, kao i upravljač vozila, uvijek zaključavajte,
    potražite stručni savjet za zaštitu kod ovlaštenih trgovaca,
    dodatni načini i sredstva zaštite mogu biti: sajle ili lanci, sredstva za blokiranje diskova i kotača, alarmni uređaji i slično

Građanima se također savjetuje: Vozite registriran i tehnički ispravan moped ili motocikl, poštujte prometne propise i znakove, a zaštitnu opremu koristite na propisani način.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari