VRŠNJAČKO NASILJE

U Pazinu u središtu grada dvojica dječaka pretukla trećeg. Dijete završilo u Dječjoj bolnici Kantrida

Photo: Antonio Jakus/PIXSELL

Kako su izvijestili iz PU istarske, incident se dogodio u utorak oko 8.30 sati na Šetalištu pazinske gimnazije gdje su dvojica maloljetnika fizički napala trećeg i ozlijedila ga

Novi slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se u Istri, ovaj put u Pazinu gdje su u utorak dvojica maloljetnika pretukla trećeg u jednoj od glavnih ulica u središtu grada, a incident je u četvrtak potvrdila i istarska policija.

“Policija provodi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja. Budući da su izvidi tajni i riječ je o maloljetnim osobama, u ovoj fazi postupka nismo u mogućnosti iznositi druge detalje policijskog postupanja”, poručili su istarske policije.

Neslužbeno se doznaje da pretučeni dječak dolazi iz pazinske osnovne škole i polaznik je osmog razreda te da je nakon napada, s majkom otišao na hitnu odakle je upućen na liječenje u bolnicu na Kantridi. Tijekom današnjeg dana očekuje se dolazak majke napadnutog dječaka u policijsku postaju jer do sada nije podnesena još nikakva službena prijava, dok policija postupa samo po prijavi škole.

Ravnateljica Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile u Pazinu Suzana Poropat-Božac novinarima je potvrdila kako je protiv jednog mladića, učenika njihove škole, donijela rješenje o udaljavanju iz odgojno-obrazovnog procesa do izricanja pedagoške mjere.

Cijeli događaj školi je prijavila majka napadnutog dječaka, a nakon zaprimljene prijave majka se uputila na hitni prijem s djetetom, dok je škola slučaj prijavila policiji te obavila razgovor s učenikom i obavijestili njegove roditelje.

“Pedagoška mjera protiv učenika bit će izrečena sukladno pravilniku o izricanju pedagoških mjera, a ovisit će o utvrđenim ozljedama djeteta”, poručila je ravnateljica škole.

Prema zasad dostupnima informacijama napadnuti učenik nije teže ozlijeđen, a policija nastavlja utvrđivati okolnosti događaja, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari