U Podhumu policija privela manju grupu ilegalnih migranata

Foto: Ilustracija (Čitatelj)

Danas rano poslijepodne na području Grobnika policija je u sklopu svojih redovnih zadaća obilaska terena u Podhumu pronašla i privela nekoliko ilegalnih migranata, potvrđeno nam je iz PU primorsko-goranske nakon više dojava naših čitatelja

Oni su se preko naših krajeva nastojali dokopati Slovenije i krenuti dalje prema zapadu Europe, ali kako su to činili kao ilegalci policija ih je u sklopu uobičajene procedure u ovakvim slučajevima ukrcala u “maricu” i odvezla u Rijeku.

Bolji poznavatelji situacije na terenu, ljudi koji žive na području gdje su posljednjih mjeseci viđeni ilegalni migranti u velikom broju, pojašnjavaju nam kako su već prepoznali “modus operandi” ilegalaca i njihovih vodiča.

Tako smo prije nekoliko mjeseci objavili ovo svjedočenje:

“Prošli su i kroz Kukuljane, njih velik broj (OVDJE, op. Riječanin) a dvojica su se izdvojila i sjela na autobusnu stanicu. Tamo su potom zapalili vatru, smišljeno. Naime, po njih je došla policija i pokupila ih, a to im je vjerojatno i bio cilj! Policija ih privede, zdravstveni djelatnici pregledaju, oni potom dobiju besplatan prijevoz do Bosne i Hercegovine. U BiH preuzmu novu grupu ilegalaca i dovedu ih ponovno blizu slovenske granice gdje ih drugi vodič preuzima . Tako “operiraju”, a EU još nema pravo odgovor na sve ovo što se događa”, tvrdi naš sugovornik dobro upoznat sa situacijom na migrantskoj ruti od Bosne i Hercegovine preko Like, Gorskog kotara i riječkoga zaleđa do granice sa Slovenijom.

Mještane se, sasvim razumljivo, osjećaju nesigurno jer se čini kako ova migracija prolazi bez ikakve kontrole i s vrlo neizvjesnim posljedicama… (OVDJE)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari