KORISTITE POJAS!

U prekršaju evidentirano i jedno dijete! U tjedan dana policija širom naše županije zabilježila 159 prekršaja ne korištenja pojasa

Ilustracija: Riportal

Pozivamo sve vozače i putnike da uvijek koriste sigurnosni pojas u vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas, izvijestila je policija.

Proteklog tjedna od 11. do 17. ožujka policijski službenici su na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji.

U tom razdoblju evidentirano je 159 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas.

Tijekom akcije kontrolirano je ukupno 619 vozila u kojima je na prednjim sjedalima evidentirano 148 prekršaja, a na stražnjim sjedalima 10 prekršaja. Osim odraslih osoba, u prekršaju je evidentirano i jedno dijete.

Uz navedeno, policijski službenici su za vrijeme akcije zabilježili i četiri prekršaja zlouporabe droge, zatim su pronašli tri osobe za kojima je raspisana potraga te dvije osobe koje se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela iz domene ilegalnih migracija.

S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti. Pozivamo i dalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari