PRONAĐENI PO POTRAZI PA POKUŠALI POBJEĆI

U Rijeci ‘filmske’ jurnjave za bjeguncima! Dvojica u autu bježala policiji od Osječke do Škurinja, vozili kroz crveno i prekršili ‘sve živo’

Foto: Riportal

U dva slučaja osobe pronađene po potrazi pa pokušale pobjeći policiji. U oba slučaja osumnjičenici su ignorirali zapovijedi policijskih službenika

​Prošlog vikenda policijski službenici na području Rijeke pronašli su dvojicu hrvatskih državljana za kojima su raspisane potrage.

U prvom slučaju je u subotu, 6. siječnja oko 14 sati, na području Drenove prilikom intervencije pronađen 24-godišnjak.

Za 24-godišnjakom raspisane čak četiri potrage

Pokušao je pobjeći policijskim službenicima no ubrzo je sustignut i priveden u policijsku postaju radi kriminalističkog istraživanja. Utvrđeno je da je riječ o 24-godišnjaku za kojim su raspisane četiri potrage s mjerom’ ‘uhititi zbog počinjenja kaznenih djela’. Dvije potrage su od I. policijske postaje Rijeka, zatim Službe općeg kriminaliteta ove Policijske uprave, ali i potraga Rješenjem Županijskog suda u Rijeci od svibnja prošle godine kojim mu je određen istražni zatvor.

Dovršenim istraživanjem 24-godišnjak je doveden pravosudnim djelatnicima zatvora u Rijeci.

Dvojica ‘ludovala’ u prometu

Sinoć su pak, 7. siječnja oko 23 sata, u Osječkoj ulici pripadnici Jedinice specijalne i interventne policije zatekli dvojicu muškaraca u osobnom vozilu koji su vidjevši policiju pokušali pobjeći.

Pri tome je vozač unatoč svjetlosnim i zvučnim signalima policije za zaustavljanje, nastavio kretanje u smjeru Drenove počinivši pri tome više prometnih prekršaja (prolazak vozilom kroz crveno svjetlo na semaforu, polukružno okretanje preko pune crte na kolniku, kretanje povećanom brzinom kroz naselje, nekorištenje sigurnosnog pojasa…).

Zaustavljeni su vrlo brzo u ulici 22. lipnja, u novom naselju na Škurinje, gdje su uz uporabu sredstava prisile privedeni u I. policijsku postaju Rijeka.

Postupanjem je utvrđeno da je vozilom upravljao 27-godišnjak bez vozačke dozvole, odnosno prije stjecanja prava na upravljanje, a za kojim je I. policijska postaja Rijeka raspisala potragu prošle godine, kao i Policijska postaja Ogulin.

Završetkom postupanja, sankcioniran je u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te mu je optužnim priiedlogom nadležnom općinskom sudu predložena kazna zatvora u trajanju od 60 dana i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanjem na rok od 12 mjeseci. T

akođer je prekršajno sankcioniran i prema Zakonu o osobnoj iskaznici i Zakonu o prebivalištu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari