U Rijeci osuđen suprug iz pakla: Slao ženine gole slike poslodavcu, stavljao ih i na internet!

Foto: Ilustracija

Osim što je prijetio da će ‘sve pobiti kao piliće’, nasilnik je tvrtki u kojoj je radila opisao svoju ženu kao ‘prostitutku’

Zbog kaznenog djela nasilja u obitelji, prijetnji te zbog kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece, povredom djetetovih prava 40-godišnjak je osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od osam mjeseci. On je u istražnom zatvoru proveo šest mjeseci, za vrijeme kojeg boravka je i okončan dokazni postupak.

Sutkinja za mladež Petra Primc osudila ga je zbog nasilja na šest mjeseci zatvora, zbog prijetnji na tri mjeseca i za povredu djetetovih prava izrekla mu je šest mjeseci što je u konačnici objedinjeno u jedinstvenu kaznu u trajanju osam mjeseci zatvora.

Nasilnom suprugu i ocu dvoje maloljetne djece dokazano je da je u razdoblju od četiri mjeseca, od siječnja do travnja prošle godine učestalo nazivao svoju suprugu putem mobitela pogrdno je nazivajući kurvom.

‘Sahranit ću te ako ne budeš sa mnom’, prijetio joj je, a tog 10. travnja kad ju je nazvao u večernjim satima, poziv je stavila na zvučnik, a on je tražio razgovor s maloljetnim sinom. No, sin je odbio razgovarati s ocem, rekao je da se igra, a otac sasuo pregršt pogrdnih riječi: ”Kurvo jedna, ti ćeš meni dijete okretati protiv mene, sad ćeš vidjeti tko sam ja, pobit ću vas sve ko piliće, tko mi stane na put”. Kod supruge su riječi izazvale bojazan za njihovu osobnu sigurnost, nje i sina. Zatražila je pomoć od policije, piše Novi list.

S namjerom da joj povrijedi dostojanstvo i omalovaži ju, on je pod lažnim profilnim imenom objavio neprimjerenu fotografiju supruge na kojoj je naga. Fotografiju je odaslao na adresu firme gdje je radila supruga uz kratak komentar uz obnaženu fotogarfiju žene kako su »sigurno sretni što imaju prostituku među osobljem«.

Sutkinja ga je osudila jer je napadajući verbalno suprugu u nazočnosti maloljetnog djeteta jako uznemirio i njega, a svojim postupanjem kod mališana izazvao osjećaj straha, bespomoćnosti i osobne ugroženosti.

Kad je počelo suđenje, muškarac je izjavio da se ne smatra krivim, no, istodobno je neposredno saslušana i supruga, a izvršen je uvid u ispis spornih fotografija zaprimljenih putem messengera na profil tvrtke gdje radi nesretna žena. Ispitana su i dva svjedoka koja su imala neposredna saznanja o izrečenim prijetnjama nasilnog supruga.

Tri godine u braku

Žrtva je rekla da je bila u braku s optuženim tri godine i da su se razveli dva mjeseca nakon što je sad već bivši suprug završio u istražnom zatvoru. No, ona ga je rekla je, napustila prije tri godine jer ju je fizički zlostavljao i ranije, da je pritom intervenirala policija te je bila sklonjena u Sigurnu kuću.

U tom inkriminiranom razdoblju rekla je da ju je muž učestalo omalovažavao, prijetio joj. Posvjedočila je na sudu i da je bivši muž putem društevnih mreža na stranicu koja se zove ‘Amaterske guzice i sise’ stavio njezinu fotografiju i broj mobitela. Tek kad su joj se počele javljati nepoznate muške osobe koje je pitala zašto joj se javljaju, pokazali su joj njezinu fotografiju i njezin broj mobitela.

”Tada sam otišla na policiju”, rekla je žrtva sutkinji.

”Mi smo se nakon godinu dana poznanstva vjenčali i prvo vrijeme živjeli u Srbiji, a onda je ona došla u Hrvatsku i ja za njom. Naizmjenice sam”, rekao je, ”živio na relaciji Hrvatska – Srbija. Te večeri kad sam je zvao htio sam razgovarati sa sinom, pa kako on nije htio razgovarati sa mnom, završili smo razgovor. Dan kasnije imali smo ročište za brakorazvodnu parnicu”. Priznao je da je ”pod lažnim profilom stavio fotografije nage supruge, kaže da je ”bio revoltiran jer je ona imala ljubavnika”.

Ništa olakotno

Tijekom postupka nije dovedena u pitanje ubrojivost okrivljenika u vrijeme počinjenja kaznenih djela, a s obzirom na njegovu dob i iskustvo bio je svjestan da njegovo ponašanje predstavlja ponašanje kaznenopravno nedopustivo i društveno neprihvatljivo, kazala je sutkinja u obrazloženju presude.

Postupao je s izravnom namjerom jer je bio svjestan svog postupanja i radio je tako da prestraši svoju suprugu, kako bi se ona osjećala ugroženom, zapravo kako bi je doveo u ponižavajući položaj zbog bračnih razmirica koje su imali.

Otegotnim je sud cijenio okrivljenikovu izrazitu nekritičnost prema učinjenim kaznenim djelima kao i pobude iz kojih su kaznena djela počinjena. Olakotnih okolnosti sud nije našao.
Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views