U KAFIĆU

U Rijeci prijetio plastičnim pištoljem: Glumio da je pravi i repetirao ga u policajca u civilu

Ilustracija (fotografija ne prikazuje mjesto opisanog događaja). Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Riječki su tužitelji predložili sudu da se 35-godišnjem Riječaninu produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

U Rijeci je podignuta optužnica protiv 35-godišnjeg muškarca koji je izazvao incident u tamošnjem kafiću prije mjesec i pol kada je prisutnima zaprijetio plastičnim pištoljem.

Situaciju je pod nadzor doveo policajac izvan dužnosti koji se zatekao na mjestu incidenta.

U konačnici, Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci muškarca tereti za prijetnje smrću odnosno da je 29. listopada 2022. u ugostiteljskom objektu u Rijeci za pojasom hlača nosio pištolj s plastičnim spremnikom te plastična sredstva za vezivanje.

Naime, u trenutku incidenta pretvarao se da rukuje pravim pištoljem, a uz to ga je, pouzdan u vlastite vještine, repetirao u policajca koji je gostovao u lokalu. Prema tvrdnjama tužiteljstva, optuženi je svojom eskapadom kod policajca u civilu izazvao strah za život.

Riječki su tužitelji stoga predložili sudu da se 35-godišnjem Riječaninu produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, navodi Jutarnji list.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari