NA METI LOPOVA

U Rijeci u srijedu provaljeno u tri stana na području Mlake i Zameta!

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Upozoravamo građane na povećani oprez kod napuštanja domova u vrijeme produženog vikenda ili godišnjih odmora jer je policija prethodnih dana evidentirala nekoliko provala u stanove i obiteljske kuće. 

Tako su jučer na području Rijeke, za sada, nepoznati počinitelji provalili u tri stana na Mlaci i Zametu od kojih su iz jednog otuđili novac i nakit. 

Na području Vinodolske općine u mjestu Tribalj evidentirana je i provala u obiteljsku kuću iz koje je počinitelj otuđio alat i druge predmete. Ovim kaznenim djelima teške krađe oštećeno je četvero hrvatskih državljana, a ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 15 tisuća kuna.

I ovom prilikom savjetujemo građanima poduzimanje nekih od mjera samozaštite,  kako ne bi postali žrtvom ovakve vrste kaznenih djela:

-zaključavajte vrata bez obzira koliko dugo ćete biti odsutni iz svoga doma,

-ne zaboravite na otvorene prozore ili balkonska vrata,

-ne ostavljajte ključeve stana ili kuće na mjestima dostupnim drugim osobama (npr. ispod otirača, u vazama za cvijeće, ispod kamena…),

-ključeve stana i poštanskog sandučića ostavite kod susjeda ili druge osobe od povjerenja, koja će provjeravati stan i prazniti poštanski sandučić te tako ostavljati dojam da ste u svom domu,

-ne pričajte svima da odlazite i ne ostavljajte poruke na telefonskim sekretaricama da ste odsutni,

-ne spremajte cvijeće s balkona i prozora, tako dajete poruku da ste odsutni,

-novac i druge dragocjenosti ne ostavljajte u posudama na kuhinjskim policama, a posebice u spavaćoj sobi (ladice, madraci), jer „lopovi“ najprije traže upravo na tim mjestima,

-novac i kreditne kartice ne držite zajedno, posebice ne s PIN brojevima,

-zapišite serijske brojeve vrijednih predmeta ili ih fotografirajte kako bi ih kasnije lakše  mogli identificirati,

-spremite ljestve i druge predmete  koje bi provalnici mogli koristiti,

-ne spuštajte do kraja rolete na prozorima jer lopovi i to ponekad prate i donose zaključak da nitko ne boravi u stanu ili kući te da je teren “slobodan”,

-ne zaboravite uključiti alarmni sustav ukoliko ga posjedujete!

Ako vam se i pored svih samozaštitnih mjera dogodi da budete žrtva provalnika, odmah obavijestite policiju na broj 192  ili na broj policijske postaje na području gdje se nalazi vaš dom.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views