JE LI DORH ZAKAZAO?

Obitelj čeka pravdu 14 godina: Optužnica protiv Roberta Žaje za smrt sestara Filipović ide na doradu

DORH ima rok od šest mjeseci da pronađe nove dokaze protiv Žaje u slučaju starom gotovo 14 godina

Optužno vijeće Županijskog suda u Rijeci u petak je objavilo da nije potvrdilo DORH-ovu optužnicu protiv Roberta Žaje, osumnjičenog da je 15. prosinca 2006. godine na dionici autoceste A6 kod Čavala izazvao prometnu nesreću te kršenjem propisa o sigurnosti prometa prouzročio smrt sestara Višnje (22) i Gordane (18) Filipović.

”Optužno vijeće Županijskog suda u Rijeci, nakon sjednice Optužnog vijeća koja je održana dana 17. lipnja, jučer je objavilo odluku kojom se ne potvrđuje optužnica protiv okrivljenika Roberta Žaje, već se ista optužnica, radi boljeg razjašnjenja stvari, vraća državnom odvjetniku radi dopune istrage.’

O razlozima zbog kojih je optužno vijeće donijelo rješenje ovakvoga sadržaja znat ćemo više po primitku pismenog otpravka rješenja.

DORH ima rok od šest mjeseci da pronađe nove dokaze protiv Žaje u slučaju starom gotovo 14 godina, u protivnom bi optužnica mogla pasti u vodu.

Osumnjičeni je tijekom istrage proveo u istražnom zatvoru dva i pol mjeseca, a nakon što su ispitani za postupak važni svjedoci, on je pušten braniti se sa slobode, javlja Novi list.

Podsjetimo, Žaja je uhićen točno na dan obilježavanja desetogodišnjice pogibije sestara.

Sestre su poginule 15. prosinca 2006. godine kada su s tri mladića iz Rijeke autocestom krenule za Zagreb. Za upravljačem Toyote Yaris bila je starija sestra Višnja. Kod Inine benzinske postaje u Čavlima, izbjegavajući frontalni sudar s nailazećim vozilom koje je jurilo suprotnim smjerom u njezinoj traci, Yaris se prevrnuo.

Pri prevrtanju Višnja je poginula, a mlađa sestra Gordana je dan kasnije podlegla teškim ozljedama. Mladići koji su bili s njima su imali sreće, preživjeli su. Izvješća policije govorila su da je nesreću prouzročio vozač tamnoplavog Renault Clija, koji je pobjegao s mjesta nesreće.

Robert Žaja (46) navodno je policiji priznao da je 15. prosinca 2006. skrivio prometnu nesreću u kojoj su poginule sestre Višnja i Gordana Filipović. No, kasnije se, pred sucem istrage Županijskog suda u Rijeci, branio šutnjom.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari