PRIPAZITE

U samo tri dana na županijskim cestama osam naleta životinja na vozila; Osim divljači stradala je i ovca

Foto: Facebook/D.D./Problemi u prometu - Rijeka i okolica)

Vozače upozoravamo na povećan oprez na cestama, posebice u jutarnjim i kasnijim večernjim satima, javlja policija.

Od ponedjeljka, 9. svibnja do danas u vremenu između 00.30  i 22.10 sati na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je osam naleta životinja na vozila.

Većinom je riječ o srnećoj divljači koja je na širem području Delnica, Opatije, Vrbovskog, Matulja te Baške, Vrha i Malinske na otoku  Krku, naletjela na osobna vozila, dok je na području Cresa zabilježen nalet ovce na osobno vozilo.

Ni u jednom od ovih događaja nije bilo ozlijeđenih osoba, ali je nastala materijalna šteta u ukupnom iznosu većem od 70.000 kuna.

VIDEO DANA:

Vozače upozoravamo na povećan oprez na cestama, posebice u jutarnjim i kasnijim večernjim satima te im savjetujemo da brzinu kretanja vozila prilagode stanju i uvjetima na cesti, stoji u priopćenju policije.

Napominjemo, ukoliko se utvrdi da je do naleta na životinje došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja, vozači odgovaraju sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, zaključno su napisali.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari