NAVIJAČKI NEREDI

U središtu Rijeke sukobili se Armada i švedski navijači, jake snage policije spriječile kaos većih razmjera

Nije potpuno jasno kako je došlo do prvog incidenta no eskalacija je spriječena brzom intervencijom policije

Na današnju utakmicu pretkola Konferencijske lige stigao je – ili stiže – čini se velik broj navijača švedskog prvoligaša Djurgardensa. Neke procjene govore da će ih na tribinama stadiona na Rujevici biti oko tisuću!

Jedna veća grupa švedskih navijača, njih oko stotinu, sinoć je ‘zauzela’ pozicije u ugostiteljskim objektima u samom središtu Rijeke, na Korzu blizu McDonaldsa, što se nije dopalo – u najmanju ruku – pripadnicima Armade koji su, njih stotinjak, navijačima gostujuće momčadi željeli pokazati tko je tu domaćin a tko gost!

U jednom trenutku skupina pripadnika Armade željela se iz pravca Riječkih stepenica probiti do švedskih navijača u ugostiteljskim objektima, no zaustavio ih je kordon policije.

Nije potpuno jasno kako je došlo do prvog incidenta – jedni spominju baklju Armade bačenu prema Šveđanima, drugi pivske boce bačene prema pripadnicima Armade, no sukob većih razmjera spriječen je brzom intervencijom policije koja je potom spriječila dolazak još jedne veće grupe švedskih navijača na Korzo, zadržavajući ih na punktovima u okolnim ulicama (Riva) i udaljavajući ih potom od centra grada.

Za sada nije poznato je li u ovome sukobu bilo ozlijeđenih navijača. Očekuje se priopćenje policije koja će iz svoga kuta gledanja reći više o sinoćnjim događajima u središtu Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari