TRI MJESECA KASNIJE

U tijeku ispitivanja zbog nestanka ruske jahte Irina Vu, MUP pretražuje i domove

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Državne institucije prebacivale su lopticu krivnje, a u istragu su uključeni DORH, SOA i međunarodne agencije. Najavljivana je i međunarodna tjeralica

Kako doznajemo, u Splitu je zbog isplovljavanja ruske jahte Irina Vu iz luke u Betini, ispitano nekoliko osoba.

U tijeku je naime kriminalističko istraživanje te je u sjedište krim policije u Splitu dovedeno više osoba, sve s područja Splitsko-dalmatinske županije.

Pretpostavlja se da se radi o posadi.

Inače, istragu vodi ravnateljstvo policije, a uključene su Splitsko-dalmatinska i Šibensko-kninska županija.

Iz MUP-a su izvijestili i kako je u tijeku provođenje dokaznih radnji pretrage doma i dr. prostorija na više lokacija.

Kako smo ranije izvijestili, jahta je iz luke isplovila prije tri mjeseca, a usidrena je u jednoj turskoj luci, ako je suditi po posljednjim dostupnim podacima. Iz hrvatske se luke izašla s peteročlanom posadom, a njome je upravljao jedan kapetan Splićanin. Posada je, podsjetimo, bila angažirana samo za taj transfer, a iz hrvatskih voda izašla je na graničnoj postaji Gruž i to potpuno legalno.

Podsjetimo, državne institucije prebacivale su lopticu krivnje, a u istragu su uključeni DORH, SOA i međunarodne agencije. Najavljivana je i međunarodna tjeralica.

Inače, jahta je vlasništvo ruskog oligarha koji su, kako znamo, zbog invazije na Ukrajinu pod europskim sankcijama. Njihova imovina trebala bi biti zamrznuta, no u slučaju Hrvatske, jedna takva sasvim je legalno, bez da je slučaj itko otkrio kroz tri mjeseca, napustila teritorijalne vode.

Govorilo se da je bila usidrena u luci otvorenog tipa te da iste nemaju zaštitare, no slučaj je to koji je još jednom pokazao kako su zakazale hrvatske institucije, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari