URUČENI IM PREKRŠAJNI NALOZI

U tjedan dana u Rijeci i okolici policija zabilježila 15 kršenja samoizolacije

Ilustracija: Riportal - M.L.

Prekršiteljima su uručeni prekršajni nalozi kojima su novčano sankcionirani s osam tisuća kuna te s dodatnih 500 kuna troškova postupka

Tijekom ovog tjedna, od 8. do 12. veljače,  na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirano je 15 osoba koje su prekršile određenu im mjeru samoizolacije poradi zaraze virusom Covid-19.

Riječ je o 11 stranih i četiri hrvatska državljanina. Spomenuti stranci iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Brazila, Bugarske, Slovenije, Švicarske i Srbije su zatečeni na graničnim prijelazima Pasjak i Rupa, dok je jedan Slovenac zatečen i na graničnom prijelazu Prezid na području Čabra. Prije dva dana je u prometu u središtu Rijeke zatečen i ruski državljanin gdje je upravljao osobnim vozilom unatoč mu određenoj mjeri samoizolacije.

Između spomenutih hrvatskih državljana izdvajamo mušku osobu koja je jutros u 9 sati, iako joj je jučer određena mjera samoizolacije u trajanju od deset dana, pristupila u Policijsku postaju Vrbovsko poradi obavljanja upravnih poslova.

Sukladno provedbi Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, svim navedenim prekršiteljima su uručeni prekršajni nalozi kojima su novčano sankcionirani s osam tisuća kuna te s dodatnih 500 kuna troškova postupka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari