U SPLITU

Obiteljsko nasilje radi ostavštine; 58-godišnja medicinska sestra dobila osam mjeseci zatvora radi napada na majku

Foto: Unsplash/J.L.

58-godišnja medicinska sestra iz Splita osuđena je na osam mjeseci uvjetnog zatvora. Protivno sudskoj zabrani dolazila je majci u stan na splitskom predjelu Lokve. Prvo bi je pitala čiji će stan biti nakon njene smrti, a kada ne bi dobila zadovoljavajući odgovor, majku bi počupala za kosu, stoji u presudi Općinskog suda u Splitu.

Uz uvjetni zatvor medicinskoj sestri je određen rok kušnje od dvije godine tijekom kojeg ne smije počiniti novo nedjelo ili će se uvjetna kazna zatvora pretvoriti u bezuvjetnu. Incidenti su se dogodili u kolovozu prošle godine u razmaku od dva dana, kako prenosi Jutarnji.hr.

Medicinska sestra je otprije imala zabranu približavanja majci na udaljenost manju od 20 metara i zabranu uspostavljanja i održavanja izravne i neizravne veze. Radi se o samostalnoj mjeri opreza koju je odredio sud radi zaštite majke od ispada kćerke koja je istom odlukom i prisilno udaljena iz stana u kojem su do tada živjele zajedno.

Policajci Druge postaje Split morali su intervenirati ljeto prošle godine zbog njenih dolazaka u stan, radi dojava o obiteljskom nasilju. Nakon uhićenja medicinska sestra je provela u istražnom zatvoru na Bilicama dva mjeseca, tvrdi Jutarnji list.

Tijekom suđenja je priznala što joj optužnica stavlja na teret.

– Žao mi je zbog toga i kajem se. S boravkom u istražnom zatvoru sam osvijestila opasnost svojeg problematičnog odnosa s majkom, ali i opasnost svojeg protupravnog ponašanja. Tome je ishodište u lošim obiteljskim odnosima, prvenstveno s majkom.

Ni s kim u svom životu nemam problema, nikome nisam dužna dok s majkom imam dosta nesuglasja. Baš zbog toga što sam uvidjela da je sada nemoguće popraviti naš odnos, odselit ću se, pronaći će smještaj i posao te neću dolaziti u doticaj s majkom – kazala je.

Optužena je otprije višestruko osuđivana u prekršajnim postupcima, zbog prekršaja s elementima nasilja što je sud uzeo u obzir prilikom određivanja kazne. Kako je korisnica socijalne pomoći, sud ju je oslobodio obveze plaćanja troškova postupka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari