7 DRŽAVLJANINA TURSKE

U Vrbovskom uhvaćen 20-godišnji državljanin Moldavije koji je krijumčario državljanine Turske

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Prevozio ih je iz koristoljublja u namjeri da im omogući nezakonit odlazak u druge zemlje EU, stoji u izviješću Policijske uprave primorsko-goranske.

Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko proveli su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim državljaninom Moldavije zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Osumnjičenog su jučer poslijepodne, u blizini čvora Vrbovsko zaustavili policijski službenici koji pojačano postupaju u cilju suzbijanja nezakonitih migracija i krijumčarenja osoba. Kretao se u smjeru Rijeke, a u osobnom vozilu, hrvatskih registracijskih oznaka, prevozio je sedmero državljana Turske.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da ih je prevozio iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos u namjeri da im omogući nezakonit odlazak u druge zemlje Europske unije.

Što se tiče državljana Turske, utvrđeno je da je riječ o osobama koje su u statusu tražitelja međunarodne zaštite te su vraćeni u prihvatilište koje su samovoljno napustili.

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni državljanin Moldavije kazneno je prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari