Ubojica iz Splita ima dosje: Krao je s majkom po crkvi, osuđen je i za obiteljsko nasilje

Cijela je obitelj bila pod nadzorom Centra za socijalnu skrb zbog obiteljskog nasilja koje se događalo

Osumnjičen za krvavi pohod i trostruko ubojstvo F.Z. ima dosje u kojem su evidentirane kaznene i prekršajne prijave zbog obiteljskog nasilja, krađa, teških krađa i prijetnji.

Cijela je obitelj bila pod nadzorom Centra za socijalnu skrb zbog obiteljskog nasilja koje se događalo. Jedan brat uhićenog je bio na liječenju od ovisnosti u Crnoj Gori, a drugi je doveden u policijsku postaju jer bi mogao imati saznanja vezana za pozadinu krvavog zločina.

Optužen je da je zajedno s majkom provalio u crkvu, a ima i presudu na uvjetnu kaznu zbog nasilja u obitelji. Prijavljen je i za zločin iz mržnje zbog prijetnji gay aktivistu u Splitu, ali u tom je postupku oslobođen, piše Slobodna dalmacija.

Doznaju i kako je nakon krvavog pohoda presvukao odjeću i sakrio automatsku pušku kojom je pucao. Nije točna činjenica da je nakon zločina isto obučen sjedio u kafiću i čekao policiju.

Jedan od ubijenih motorom usmrtio djevojčicu

Poznato je i da ni on ni ostali članovi obitelji nisu prijavljivali prijetnje ili probleme s osobama iz kriminalnog miljea. Od trojice likvidiranih samo jedan ima prijavu zbog dilanja heroina i to otprije par mjeseci kada mu je u stanu nađeno 200-injak grame te droge.

Drugi ubijeni, J.T. odslužio je tri godine zatvora jer je motociklom usmrtio osmogodišnju djevojčicu 2004. godine. Suvozač mu je tada bio V.B., splitski osuđivani diler i trgovac oružjem. On je ujedno i jedina veza J.T. s trgovinom droge.

Poznato je i kako je brat ubojice bio društvo kriminalnog miljea te se bavio sitnim ilegalnim poslovima.

I.Š./Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari