Procurili detalji ubojstva na Srednjacima

Ubojica žene u Zagrebu psihički bolesnik: ”Spasio sam čovječanstvo u zadnji tren!”

05.04.2024., Zagreb - Jutros je oko 8:20 sati u stanu na Srednjacima pronadjeno je tijelo zene. Policija je izvijestila da je smrt posljedica kaznenog djela. Ocevid je u tijeku. Photo: Robert Anic/PIXSELL

Cure detalji ubojstva koje se u petak dogodilo na Srednjacima u Zagrebu, a u kojem je tragično stradala Vesna B. Nakon očevida, Jutarnji list piše da su kriminalisti u stanu prepunom tragova i na osnovu prikupljenih indicija shvatili da bi to mogao biti 35-godišnji NJ.B., prijatelj njezina sina iz srednjoškolskih dana kojeg nisu vidjeli ni čuli preko deset godina. Sumnja se da je on večer prije oko 20.50 sati divljački banuo na vrata stana Vesne, piše Net.hr.

S nožem koji je donio sa sobom odlučio ju je ubiti zadavši joj sedam ubodnih i reznih rana. Potom je pobjegao na Črnomerec gdje stanuje.

“Prvo sam zvonio na vrata, ali mi nitko nije otvorio. Vidio sam svjetlo u stanu i znao sam da je doma. Obio sam vrata i zatekao je na krevetu. Sjedila je i noge držala na stoliću. Ona je svemirska misija koja krade energiju ljudi”, rekao je u svoju obranu vidno rastrojeni NJ.B. koji se nakon ubojstva zaputio vlastitoj kući.

Iz svoga stana je izbivao tu večer otprilike dva sata, a po povratku doma rekao je svojoj, pak, majci: “Nemoj se iznenaditi ako dođe policija. Riješio sam problem čovječanstva u zadnji čas. Čovječanstvo je spašeno. Riješio sam Vesnu.”

Muškarac je psihični bolesnik

Tužiteljstvo je osumnjičenog muškarca u subotu kasno popodne ispitalo, pokrenulo istragu i predložilo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu pritvor koji mu je potom i određen jer postoji opasnost od ponavljanja djela. Do daljnjega ostaje u Remetincu, a obzirom na njegovo psihičko stanje nije za isključiti da će biti prebačen u Zatvorsku bolnicu radi sigurnosti, kako vlastite tako i drugih pritvorenika. Jutranji doznaje da je riječ o teškom psihičkom bolesniku koji duže vrijeme unazad pola godine nije uzimao propisanu terapiju pa mu se stanje dodatno pogoršalo.

Svi oni koji su sa osumnjičenim muškarcem po bilo kojoj osnovi, imali kontakt proteklih mjeseci kažu da je nepovezano govorio o nekim urotama i priviđanjima, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari