SVIMA SE ZAHVALIO NA DOLASKU?!

Ubojici iz Rijeke određen istražni zatvor; Naslućuje se što je bio okidač za divljački ispad?

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Romana Brnadu je pri samom dovođenju na sud pratio veći broj interventnih policajaca

U utorak je u riječkom županijskom sudu održano istražno ročište Romanu Brnadi, 36-godišnjaku osumnjičenom za brutalno ubojstvo 67-godišnje žene u Rijeci. Ročište se, navodi Novi list, održalo pod dosad možda i neviđenim, iznimno jakim mjerama osiguranja.

Brnadu je pri samom dovođenju na sud pratio veći broj interventnih policajaca. Na saslušanju na DORH-u osumnjičenik se u jednom trenutku pokušao otrgnuti s namjerom da skoči kroz prozor.

Jake sigurnosne mjere

Istražno ročište održano je u velikoj sudnici, a pored interventnih policajaca u pratnji Brnade je bilo i troje pravosudnih policajaca, a na samom sudskom hodniku nalazila su se još trojica pravosudnih policajaca, piše Novi list.

Iako je jutros osumnjičenik bio izrazito napet, na istražnom je ročištu, koja je potrajalo sat vremena, bio neuobičajeno miran.

Sudac istrage odredio je Brnadi istražni zatvor po svim predloženim stavkama – zbog opasnosti od bijega, mogućeg utjecaja na svjedoke i dokaze, opasnosti od ponavljanja djela te naročito teških okolnosti za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora.

Zahvalio svima na dolasku na ročište

Novi list piše i da su u trenutku kad je izlazio iz sudnice čuli kako se ubojica zahvalio svima prisutnima te je potom u riječki zatvor prepraćen i po djelatnicama pravosudna policije, ali i svim interventnim policajcima koji su ga doveli na sud.

Žrtva mu je proturječila?

Motiv koji ga je nagnao na brutalno ubojstvo 67-godišnjakinje u kafiću u centru Rijeke još uvijek treba razjasniti, no spomenuti list neslužbeno doznaje da mu je žrtva trenutak prije ubilačkog napada proturječila, što je bio potencijalno okidač za njegovo agresivno ponašanje, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari