SKANDAL U VARAŽDINU

Učenici se drogirali u školi; Policija ih privela usred nastave: ‘Ovo je svima velik šok’

Ilustracija (screenshot video)

Sve oduzete tvari proslijedit će se na vještačenje, a počinitelji će biti prekršajno procesuirani

Učenici trećeg razreda srednje škole u Varaždinu ostali su zatečeni kad im je u ponedjeljak ujutro na nastavu stigla policija te zatražila da tri učenika pođu s njima. U pitanju je troje mladih, u dobi između 16 i 18 godina.

Policijski službenici PU varaždinske odveli su ih u drugu prostoriju, gdje su već bili i njihovi roditelji s odvjetnicima, a sve zato jer je trojac osumnjičen za konzumaciju droge tijekom nastave, konkretno, amfetamina, javlja Jutarnji list.

Policija je u službenom izvješću navela da je 18-godišnjak policijskim službenicima dragovoljno predao prozirnu PVC vrećicu s bijelom praškasto-gumenastom tvari nalik na amfetamin mase 1,4 grama, jednu bijelu gumenastu tvar nalik na amfetamin mase 6,7 grama, jednu digitalnu preciznu vagu i mobilni telefon, a što mu je oduzeto po policijskim službenicima.

Službenici PU varaždinske također su u ponedjeljak na temelju naloga Općinskog suda u Varaždinu pretražili stan i druge prostorije kojima se koristi 16-godišnjak, koji im je prije pretrage dragovoljno predao jednu sasušenu grančicu zelene boje nalik na grančicu indijske konoplje, prozirnu PVC vrećicu s sasušenom zelenom biljnom tvari nalik na marihuanu ukupne mase 1,8 grama i jedan mobilni uređaj.

Policijski službenici istog su dana, prema nalogu Općinskog suda u Varaždinu, pretražili stan i druge prostorije kojima se koristi 17-godišnjak koji im je prije pretrage dobrovoljno predao PVC vrećicu s bijelom praškastom tvari nalik na amfetamin ukupne mase 0,5 grama i jedan mobilni uređaj. Sve oduzete tvari proslijedit će se na vještačenje, a počinitelji će biti prekršajno procesuirani, izvijestila je PU varaždinska.

‘Ovo je svim zaposlenicima velik šok’

Iako se iz naslova policijskog izvješća “Zatečeni u konzumaciji droge” može iščitati da je policija zatekla školarce u konzumaciji droge, prema potvrđenim saznanjima Jutarnjeg razvoj događaja bio je drugačiji.

“Školom su počele kružiti glasine o tome što trojac radi, na što smo promptno reagirali i o tome prošli tjedan, čim smo to čuli, obavijestili policiju, koja je u ponedjeljak i došla u školu te odradila službene radnje”, kazala je za medij ravnateljica škole Vesna Vrček koja je, kako kaže, ostala šokirana saznanjem da učenici za vrijeme nastave konzumiraju opojna sredstva.

“Jasno da nam je ovo svim zaposlenicima velik šok. Zatečeni smo. Nadam se da je ovo prvi i zadnji put da nam se ovakvo nešto dogodilo, a o tome što će se dalje događati s trojicom učenika, policijska je procedura. Nadam se da će ovo biti dobra pouka drugima. Prestrašili smo se i mi i učenici. Oni su reagirali tako što su nam to dali do znanja, mi tako što smo pozvali policiju. Mi ne smijemo pretresati učenike, postupili smo prema protokolu. Ovo je prvi put da se nešto takvo dogodilo u našoj školi, koja ima 630 učenika. Poznato je da su naši učenici dobri u strukovnim zanimanjima, odlaze na natjecanja, osvajaju nagrade, dobili su je i iz kemije. Bave se humanitarnim radom, a sada izrađuju i darove koje će potrebitima podijeliti Caritas, kao i božićne ukrase za domove umirovljenika”, kazala je ravnateljica koja dodaje kako se boji da će škola zbog ovog slučaja doći na loš glas.

Kod jednog od učenika pronađena je vaga, što ukazuje na vjerojatnost da se, osim konzumacijom, bavio i preprodajom droge, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari