PREVARIO ČETIRI OSOBE

Uhvaćen mladi (23) lažni bankar i policajac koji je harao Rijekom! Starije osobe ukupno oštetio za čak 100 tisuća kuna

Ilustracija: Riportal

Policija 23-godišnjaka sumnjiči za počinjenje četiri kaznena djela teške krađe na štetu građana starije životne dobi

Kaznenom prijavom protiv 23-godišnjeg hrvatskog državljanina rezultiralo je kriminalističko istraživanje koje su proveli policijski službenici I. policijske postaje Rijeka zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe.

Riječ je o osumnjičeniku koji je 6. lipnja na području Rijeke, lažno se predstavljajući kao službenik banke, obmanuo 83-godišnju hrvatsku državljanku iskoristivši njezinu životnu dob i zdravstveno stanje te je  uvjerio da mu preda novac u vrijednosti 41 tisuće kuna kako bi ih zamijenio u valutu euro.

VIDEO DANA:

Par dana kasnije je na isti način iskoristio i oštetio dvoje hrvatskih državljana, predstavljajući se pak kao policijski službenik kojima je pri tome oduzeo oko 30 tisuća kuna. Četvrtoj oštećenici uzeo je zlatni nakit u vrijednosti većoj od 30.000 kuna, kao „policajac za provjeru krivotvorenog nakita“.

Temeljem raspisane potrage pronađen je i uhićen na području Bjelovara te prepraćen na kriminalističko istraživanje u I. policijsku postaju Rijeka. Tijekom istraživanja je otkriveno kako je istovjetna kaznena djela počinio i na području grada Zagreba.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje navedena četiri kaznena djela teške krađe, 23-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari