Ukradena tri bicikla, policija savjetuje kako lopovima otežati posao

Policija je jučer zaprimila prijave trojice građana kojima su ukradeni bicikli.

Prema dosadašnjim saznanjima bicikli su ukradeni u razdoblju od kraja rujna do 9. studenoga iz ulaza zgrada na području Kraljevice te iz garaže u Kostreni.Ukupna vrijednost otuđenih bicikla je nekoliko tisuća kuna.

Kako bi smanjili mogućnost krađe bicikla, policija vam savjetuje – zabilježite serijske brojeve bicikla, a prilikom kupnje novog bicikla čuvajte račun sve dok se koristite biciklom, označite svoj bicikl tako da samo vama bude poznat te kako bi ga i nakon mogućih preinaka prepoznali , fotografirajte bicikl , kada bicikl parkirate zaključajte ga zaštitnim lancem, spiralnom ili čeličnom sajlom s bravom, sajla bi trebala biti dovoljno dugačka da se može provući na nekoliko mjesta na biciklu (npr. kroz kotače i okvir), preporuča se bicikl vezati za čvrste, metalne predmete kao što su stupovi, ograde …, mijenjajte mjesta na kojima “parkirate” svoj bicikl, na biciklu nemojte ostavljati alat ili druge predmete kojima bi se kradljivac mogao poslužiti prilikom krađe, ne ostavljajte bicikl bez nadzora na vidljivim i lako dostupnim mjestima, posebno noću, ukoliko bicikl ostavljate u stambenoj zgradi (hodniku, na stubištu) zaključajte ulazna vrata i povremeno provjerite je li bicikl još uvijek na mjestu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari