UKRAO MILIJUN KUNA OD PREMINULOG! Zamjenik šefice elitnog doma za starije prevario banku i obitelj pokojnika

Foto: Jurica Galoić/Pixsell

‘Bankarica mi je dala novac ne sumnjajući ništa jer sam doista nalikovao na Čagalja. Novac sam predao nepoznatom muškarcu’

Stipe Čagalj radni je vijek proveo u njemačkoj tvornici Mercedesa, a duboku starost dočekao u elitnom Domu za starije i nemoćne osobe Villa Brezovica u Zagrebu. Nakon što je 88-godišnji Čagalj preminuo 20. kolovoza 2014., šest dana nakon toga je njegov bankovni račun iznenada ostao bez 133.075 eura, za što su odgovorni menadžer Nikola Rebrović (32), tadašnji pomoćnik ravnateljice Doma te Mladen Karaula (56) i Mate Matić (32), piše Jutarnji list.

Za razliku od Rebrovića i Matića koji su na optuženičkoj klupi Općinskoga kaznenog suda u Zagrebu odbacili krivnju, Karaula je priznao djelo i pritom odbio odgovarati na pitanja, ali je ipak tijekom istrage otvorio dušu.

“Angažirao me Matić tražeći da uz unaprijed obećanu nagradu brisanja zabilježbe hipoteke na mojoj nekretnini zatražim isplatu oročenog depozita u RBA na ime Stipe Čagalj.

Matić mi je na mobitelu pokazao Čagaljev potpis koji sam uvježbao potpisati te mi je 26. kolovoza 2014. u prisutnosti tri nepoznata muškarca dao Čagaljevu osobnu i bankovnu karticu kojima sam u RBA u Jurišićevoj zatražio isplatu 133.095 eura. Bankarica mi je dala novac ne sumnjajući ništa jer sam doista nalikovao na Čagalja. Novac sam predao nepoznatom muškarcu koji je bio s Matićem u garaži na Langovu trgu”, ispričao je Karaula koji je, kako je rekao, u banku otišao nakon što je Rebrović nazvao poslovnicu te se predstavio kao Stipe Čagalj i najavio transakciju.

Većina zaposlenika Doma nije uočila da je Rebrović posebnu pažnju pridavao Čagalju, a pokojnikov sin Velibor Čagalj o očevu je prelasku u Villu Brezovica doznao od znanice jer s ocem od 2010. nije komunicirao.

“Rebrović me e-mailom izvijestio 20. kolovoza o smrti, a kad sam došao u dom po stvari, sestre su mi donijele vreće. Pitao sam ih za televizor i ključ stana, no rekle su da ne znaju ništa. Nedostajali su dokumenti, novčanik je bio prazan”, rekao je Čagljev sin i dodao da je tek od maćehe doznao da je nakon smrti njegov otac pokraden.

Na ostavinskoj raspravi u prosincu 2014. doživio je novi šok jer je njegov otac oporučno svu imovinu ostavio upravo Rebroviću, piše Jutarnji list.

Vijesti.hr

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari