A TEK JOJ JE 18

Umiljata 18-godišnjakinja u Rijeci vas je zamolila mobitel za ‘jedan hitan poziv’? Razmislite dvaput hoćete li joj udovoljiti!

Ilustracija. Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Upravo takva 18-godišnjakinja prijavljena je za krađu, razbojničku krađu i iznudu, ali i za omogućavanje trošenje droga

Podnošenjem kaznene prijave protiv 18-godišnje hrvatske državljanke za počinjenje četiri kaznena djela rezultiralo je kriminalističko istraživanje koje su proveli policijski službenici I. policijske postaje Rijeka.

“Policija ju sumnjiči da je prošli petak, 7. srpnja, na području Podmurvica u Rijeci s još jednom ženskom osobom počinila razbojničku krađu na štetu druge 18-godišnje hrvatske državljanke. Naime, otrgnula joj je torbicu s novčanikom, mobitelom i drugim predmetima, a pri tome joj je prijetila te tražila od nje novac ako želi da joj vrati mobitel. Materijalna šteta cijeni se na više od 200 eura. Tijekom kriminalističkog istraživanja je dio otuđenih predmeta pronađen i vraćen oštećenoj.”, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Uz navedeno, policijski službenici su otkrili kako je osumnjičena 18-godišnjakinja krajem svibnja u Rijeci počinila i kazneno djelo krađe otuđivši mobitel hrvatskom državljaninu, ali i omogućavanje trošenja droge. Krađom mobitela je oštetila hrvatskog državljanina kada ga je zamolila za poziv i iskoristila njegovu nepažnju te pobjegla s mobitelom čime ga je oštetila za najmanje 200 eura.

Sumnjiči se i za počinjenje omogućavanja trošenja droge jer je utvrđeno da je u svibnju ove godine u nekoliko navrata navodila hrvatsku državljanku na konzumiranje droge koju je prethodno kupila od nepoznate osobe.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje spomenutih kaznenih djela razbojnička krađa i iznuda u pokušaju, zatim krađa i omogućavanje trošenje droge, 18-godišnjakinja je kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari