UPOZORENJE: Fotografije gole djece s hrvatskih plaža pronađene na zloglasnom Dark Webu: ne objavljujte fotografije djece bez odjeće

Nesvjesni internetskih opasnosti, roditelji počesto bezbrižno fotografiju djecu na plaži objavljujući fotografije, dakle informacije, na društvenim mrežama

Kolika opasnost postoji potvrđuje informacija da su na zloglasnom Dark Webu pronađene fotografije golišave djece snimljenje na hrvatskim plažama, obznanio je Centar za edukaciju i prevenciju nasilja.

“U protekla dva tjedna, ukloniti smo dvije internetske stranice s Deep/Dark Weba na kojima se nalazilo nekoliko desetaka tisuća fotografija golišave djece (procjena od četiri do šest godina starosti). U zadnjem slučaju od prije nekoliko dana (27. srpnja ove godine) nalazile su se i fotografije golišave djece s Hrvatskih plaža”, istaknuli su iz Centra.

Pedofili se služe naprednim metodama, stoga je najbolja zaštita ne fotografirati i, posebice, ne objavljivati slike djece na internetu.

“Ovim putem želimo apelirati roditeljima da ne fotografiraju svoju malenu djecu bez odjeće i da nikako ne objavljuju takve fotografije na društvenim mrežama. Objava takve fotografije nije nimalo zabavna igra i može predstavljati ogroman problem. Pedofili se koriste naprednim metodama (softver za precizno pretraživanje sličnih fotografija na osnovu zadane fotografije) u svrhu eksploatacije djece”, apeliraju iz Centra.

Vijesti.hr
Foto: Facebook/Centar za Edukaciju i Prevenciju Nasilja

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari