SUDAR TEGLJAČA I DVA KOMBIJA

UŽAS KOD TUNELA UČKA Najgore je prošao vozač tegljača: ‘Izgledalo je stravično, dijelovi su se razletjeli na sve strane’

Foto: Čitatelj

Jedna osoba je poginula, a dvije su ozlijeđene u sudaru dva kombi vozila i cisterne u četvrtak ujutro, oko pet sati

Jedna osoba je poginula, a dvije su ozlijeđene u sudaru dva kombi vozila i cisterne u četvrtak ujutro, oko pet sati, dva kilometra od tunela Učke, javlja PU primorsko-goranska. Ozlijeđenim osobama pružena je liječnička pomoć, a očevid još traje.

Foto: Čitatelj

Prema prvim neslužbenim informacijama, ozljedama zadobivenim u sudaru podlegao je vozač tegljača MAN s poluprikolicom-cisternom pulske registracije, javlja lokalni portal Burin.

Policija još uvijek rasvjetljava okolnosti nesreće, no prema prvim informacijama, tragedija se dogodila kada se teški kamion, koji se kretao nizbrdo, u smjeru Matulja, sudario s jednim kombijem. Nakon sudara, cisterna se zaustavila tridesetak metara dalje, uz rub ceste, donosi Net.hr.

‘Mjesto sudara izgledalo je stravično’

Osim Hitne pomoći i policije, na mjestu događaja intervenirali su i vatrogasci iz opatijske Javne vatrogasne postrojbe, koji su pomogli da se iz smrskane kabine tegljača izvuče nesretni vozač. “Nažalost, najgore je prošao vozač najvećeg vozila, tegljača. Koliko sam saznao, cisterna je bila puna cementa, a kamion je u vlasništvu istarske tvrtke”, kazao je jedan do vozača za Jutarnji list.

“Mjesto sudara je nakon nesreće izgledalo stravično, jedan kombi je smrskan u sudaru, dijelovi vozila razletjeli su se na sve strane”, rekao je sugovornik portala Burin.

Foto: Čitatelj

Kombi okrznuo drugi kombi i zatim se sudario s cisternom

Iz BINA Istre objavili su priopćenje u kojem navode da je do nesreće došlo kada je kombi, zagrebačkih registarskih oznaka, koji se kretao prema tunelu Učka,  u jednom trenutku prešao na suprotni kolnički put i okrznuo drugi kombi, riječkih registarskih oznaka, koji je dolazio iz suprotnog smjera. Nakon toga se prvi kombi frontalno sudario sa kamionom cisternom, pulske registracije, koji se kretao prema Matuljima. Od siline udarca, smrtno je stradao vozač kamiona cisterne, dok su vozači jednog i drugog kombija ozlijeđeni, navodi se u priopćenju.

Zbog nesreće i očevida, cesta od Veprinca do tunela Učka bila je neko vrijeme zatvorena za sav promet, a nakon toga se promet odvijao naizmjence jednom trakom. Jutros u 9 sati još uvijek se promet odvijao otežano, još je u tijeku bilo uklanjanje smrskanog tegljača s prometnice. Promet ovom dionicom brze ceste normaliziran je, kako je objavio HAK, u 10.40 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari