Užas na Promenadi: Mladi veslač ostao bez prstiju, pukla sajla pontona

Photo: Ilustracija (Davor Javorovic/PIXSELL)

Splet nesretnih okolnosti doveo je u Osijeku do teške ozljede 15-godišnjeg veslača, koji je operiran na zagrebačkom Rebru

Nesretni15-godišnji osječki veslač je zadobio teške ozljede na lijevoj ruci u petak ispred Veslačkog kluba Iktus.

Mladić je na obali je s još petoricom klupskih kolega držao sajlu pontona, no u jednom trenutku sajla je pukla i otkinula mu prste.

Klupski treneri brzo su reagirali i 15-godišnjaka odvezli u osječku bolnicu, odakle je odmah prebačen na zagrebačko Rebro, gdje su mu liječnici zašili prste i zasad oporavak ide uspješno, piše Glas Slavonije.

Bio je to još jedan uobičajan dan u Iktusu, veslačice i veslači pripremali su se za trening, no nabujala rijeka nanijela je smeće na prednji dio pontona kojega su veslači prvo željeli očistiti, a zatim sjesti u čamce i krenuti s treningom.

Petorica iskusnijih bili su na pontonu, šestorica mlađih veslača držali su sajlu i pokušavali prilagoditi ponton na nove uvjete na rijeci. Snaga vode otkinula je sajlu kojom je ponton vezan za obalu i 15-godišnjaku prerezala prste, a splav je krenuo nizvodno i zaustavio se nakon udara u betonski stup cestovnog mosta prema Baranji. Veslačima na potonu nije bilo ništa, odlično su se snašli i u svojoj “plovidbi” nizvodno izbjegli sudar s čamcem, ali nakon kidanja sajle na obali je nastao kaos.

”Nisam bio na mjestu događaja i ne mogu sa sigurnošću kazati što se točno dogodilo, ali istina je da su dečki držali sajlu s kojom je ponton privezan za obalu, ona je pukla i, na žalost, stradao je naš mladi član. Znate, svi smo u šoku i ovo su vrlo teški dani za klub”, kaže predsjednik VK Iktusa Daniel Srb.

Postavlja se pitanje gdje su bili treneri, i zašto se više ne brine o sigurnosti mladih veslačica i veslača pri čemu valja imati na umu da se o ponašanju na pontonu i uvjetima na treninzima kada Drava nabuja, ili padne, članove Iktusa uči od samog dolaska u klub, odnosno početka treniranja veslanja.

”Da, neki se pitaju gdje su bili treneri, bili su u blizini, odmah uz dečke. No, ovo je doista nesretni splet događanja. Treneri su vrlo brzo reagirali, oni su našeg člana i odvezli u bolnicu ne želeći gubiti vrijeme do dolaska vozila Hitne pomoći. Iz Osijeka je hitno prebačen na Rebro gdje su mu prsti prišiveni, on je dobro i sad samo molimo Boga da se nešto ne zakomplicira u oporavk”, dodao je Srb i ponovno se vratio na ponton.

”O njemu brinemo mi u klubu, kako se Drava podigne ili spusti, splav se namješta za nove uvijete, tako je otkada postoji veslački klub. I ovaj put to je trebalo biti rutinsko namještanje, ali, eto, dogodilo se što se dogodilo. Nama je sve ovo užasno, zbog mladog veslača, njegove obitelji, teško je bilo što reći u ovom trenutku”, kazao je Srb.

Nakon nesreće policija i Lučka kapetanija napravili su službeni zapisnik, a na pitanje oko moguće kaznene prijave Veslačkom klubu Iktus, jer ipak je sajlu držao maloljetnik, Srb je kratko odgovorio: ”To nam je sada najmanje važno, mnogo je važnije da se naš član oporavi i da liječenje bude uspješno!”
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari