SLUČAJ SE ISTRAŽUJE

Užas u bolnici! Živog čovjeka zatvorili u mrtvačku vreću: ‘Imao je otvorene oči i svježu krv na rukama’

foto: pexels

Sve je prijavio liječnik koji je uočio da se muškarac pokušao izvući iz vreće i pritom se ozlijedio

Pacijent koji je još bio živ vjerojatno je prebačen u mrtvačnicu i zatvoren u mrtvačku vreću u gradu Perthu u Australiji, a što se točno dogodilo trebala bi pokazati istraga.

Slučaj je dospio u javnost kada su mediji objavili tvrdnje da je bolnica tražila od liječnika da izda smrtovnicu za 55-godišnjeg muškarca na raniji datum u očitom pokušaju da se zataška incident. Liječnik je sve prijavio.

“Nakon što je primio obavijest od liječnika u bolnici Rockingham… o smrti 55-godišnjeg muškarca, mrtvozornički sud je u ponedjeljak, 3. listopada, počeo istraživati ​​je li riječ o sumjivom slučaju”, rekla je glasnogovornica, prenosi Guardian.

U izvješću Business Newsa navodi se da je pacijent koji je bio na palijativnoj skrbi još bio živ kada je stavljen u mrtvačku vreću i to bez izdane smrtovnice u noći 5. rujna.

Od liječnika u bolnici zatraženo je da potvrdi smrt dan kasnije, a navodno je otkrio svježu krv na muškarčevoj bolničkoj haljini od poderotine na njegovoj ruci.

Čovjekove su oči bile otvorene, ruke su promijenile položaj, a vreća s tijelom bila je otvorena, navodi se u izvješću.

“Vjerujem da čista krv iz nove poderotine na koži, položaj ruke i otvorene oči ne odgovaraju osobi koja je već bila mrtva kad su je dovezli u mrtvačnicu”, naveo je liječnik u izvješću mrtvozorniku, prema priči Business Newsa.

Ostalo osoblje bolnice navodno je potvrdilo da su muškarčeve oči bile zatvorene i da je bio odjeven u čistu haljinu prije nego što je premješten s odjela u mrtvačnicu, što je navelo liječnika da zabilježi da se smrt dogodila 6. rujna.

Kada je mrtvozornik doveo u pitanje datum na smrtovnici, bolnički službenici navodno su od liječnika zatražili da promijeni datum.

On je to odbio i u međuvremenu dao, navodi se, i otkaz u bolnici.

Javnost je uznemirena ovim slučajem, a istraga bi trebala pokazati što se dogodilo, prenosi RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari