UŽASAN POČETAK NOVE GODINE Dvoje mrtvih na Pećinama – prvo novogodišnje kupanje okončano tragedijom

Foto: Riječanin

Riječ je o dvoje kupača iz grupe onih koji su ulazak u novu godinu željeli obilježiti prvim novogodišnjim kupanjem. Liječnici se trećem bore za život…

Strašna tragedija u Rijeci! Riječani će ulazak u novu godinu pamtiti po crnom…

Smrtno je stradalo dvoje kupača iz grupe onih koji su ulazak u novu godinu željeli obilježiti prvim novogodišnji kupanjem.

Foto: Riječanin

Do tragedije je došlo danas malo iza 12 sati kada se pod još nerazjašnjenim okolnostima dvoje kupača našlo pod morem gdje su izgubili život. Doznajemo da su u akciji spašavanja ozlijeđena i dvojica vatrogasaca.

Sve se dogodilo na plaži na Pećinama ispred hotela Jadran.

Na mjesto događaja vrlo brzo stigli su pripadnici hitnih službi – ronioci, vatrogasci, timovi hitne medicinske pomoći i policija – nažalost, utopljenicima nije bilo spasa.

Zašto su uopće ulazili po ovakvim valovima?

“Nije problem skočiti u takvo more, problem je iz njega izać” rekao je Josip Povrženić, jedan od organizatora događaja koji je predlagao da se zbog jakih valova u more uđe na obližnjoj plažici gdje bi se sudionici samo simbolički umočili držeći se za ogradu, a ne na već tradicionalnom mjestu na kupalištu hotela Jadran u Rijeci. Većina nije bila za taj prijedlog…

Inače, akcija zimskog kupanja na prvi dan nove godine pokrenuta je 2015. godine. Prve godine akciji se pridružilo šest muškaraca,  godinu dana kasnije broj zimskih kupača porastao je na dvadeset i pet, među kojima su bile i tri žene.

Foto: Riječanin

Izjave i akciju spašavanja pogledajte OVDJE.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari