(UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE) POTRESNI PRIZOR: Pseći leševi u lokvama vode blizu samog središta Trsata

Slučaj nebrige prema „najboljem čovjekovom prijatelju“ zgozio je danas Riječane nakon što je informaciju o neviđenom zapostavljanju i zlostavljanju životinja na društvenim mrežama prenijela aktivistica Diana Primožić Kukuruzović

Ona nas je obavijestila kako je jučer neprijatan prizor u svom susjedstvu na Trsatu zatekao jedan malodobnik o čemu je obavijestio aktiviste Udruge Prijatelja Životinja Vis Vitalis.

Aktivisti su, zgroženi onime što su vidjeli u jednome dvorištu – tri mrtva psa u lokvama vode – obavijestili sve nadležne službe o grozoti kojoj su svjedočili.

„Grozno je da se ovakve stvari događaju nadomak nas. No, pozitivno je da su nadležni odradili baš sve što je u njihovoj moći i danas mogu reći da sam stvarno zadovoljna radom tih službi. Policija je došla bez odlaganja, veterinarska inspekcija, higijeničarska služba, svi do jednoga su napravili sve što su mogli. Tijela su odvedena nakon 15 sati, dobra tri sata smo tamo bili. Ekipa za očevid će rezimirati viđeno, MUP RH proslijediti veterinarskoj inspekciji svoja saznanja, oni proslijediti DORH-u. Što se kazne tiče, radi se o takvim ljudima kojima ni u zatvor neće biti novo iskustvo, vjerovatno. No, to ne umanjuje moje zadovoljstvo radom nadležnih službi. Povod je, naravno, pretužan. Žao mi je i mladog čovjeka koji je morao vidjeti što je vidio, ali drago mi je da je toliko srčan da je prijavio viđeno. Sve ide svojim tijekom, napravili smo maksimalno mi kao ljubitelji životinja i nadležni. Ostaje nam da u budućnosti bolje gledamo uokolo i prijavljujemo loše držanje i postupanje sa životinjama, da ne bi jeli u restoranu pokraj leševa.“, prepričava ovo krajnje neugodno iskustvo Diana Primožić Kukuruzović.

O svemu se ukratko oglasila i policija. “Zaprimili smo danas dojavu o navedenom događaju. Na mjestu događaja obavljen je očevid. Očevidu je nazočio i predstavnik nadležne veterinarske stanice. Slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih relevantnih činjenica”, poručili su iz PU  primorsko-goranske.

Inače, ovaj stravičan prizor zabilježen je u dvorištu udaljenom svega dvadesetak metara od restorana Trsatika i Narodne čitaonice. “Sramota za sve susjede, tko god je znao za ovo i šutio – sve ih treba pozvati na odgovornost”, komentari su nekih očevidaca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari