TEŠKO PREMLAĆIVANJE 22-GODIŠNJAKA

UZNEMIRUJUĆE Snimka brutalne tučnjave: Ovo su trenuci prije nego je udarac nogom u glavu bio poguban

‘Lišeni su slobode, samo s obzirom na to da se radi o maloljetnicima prema njima idu posebne, znači moraju biti u sobama, ako ima mogućnosti gdje nisu druge osobe koje su punoljetne’, rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Splitu, Dinko Mešin

Završeno je kriminalističko istraživanje teškog premlaćivanja 22-godišnjaka u Splitu koji je i dalje životno Ugrožen. RTL je u posjedu i snimke nasilja pred noćnim klubom koja bi vas mogla uznemiriti.

Za četvoricu maloljetnih napadača sa snimke, među kojima je i sin bivšeg načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića određen je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Još sinoć su ispitani, a odluka je donesena jutros. Peti sudionik tučnjave pred sudom je danas.

“Lišeni su slobode, samo s obzirom na to da se radi o maloljetnicima prema njima idu posebne, znači moraju biti u sobama, ako ima mogućnosti gdje nisu druge osobe koje su punoljetne. Moraju biti izdvojeni i sve da se ide u korist tih osoba s obzirom na to da su mlađe od 18 godina”, rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Splitu, Dinko Mešin.

“Žalit ćemo se, rok za žalbu je tri dana, jer je riječ o maloljetnicima. Govorimo o osobama koje su između 16 i 18 godine života. Istražni zatvor nije ona kazna, istražni zatvor je nekakva mjera osiguranja nazočnosti osoba da će doći tijekom postupka na određena ročišta, jer osim istražnog zatvora postoje razne druge mjere, a mi smo upravo predlagali da to bude ili mjera opreza ili istražni zatvor u domu, vjerujući da se i s takvim mjerama može postići i svrha kao što je to istražni zatvor”, poručio je Damir Primorac, branitelj sina bivšeg načelnika PU splitsko-dalmatinske, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari